Відкриття спеціальності «журналістика» у Прикарпатському університеті відкладається


Івано-Франківськ – єдина область України, що немає ні факультету журналістики, ні такої спеціальності загалом. Майбутнім майстрам пера доводиться здобувати освіту в сусідніх обласних центрах – Львові, Чернівцях, Ужгороді чи навіть їхати до столиці.

Кілька років вирішити цю проблему задумало керівництво Прикарпатського національного університету. І навіть планувало відкрити у 2013 році факультет української літератури та журналістики.

Та сьогодні, у час вступної кампанії-2013 про відкриття нової спеціальності у даному вищому навчальному закладі нічого не відомо.

За інформацією з цього приводу кореспондент «Бліц-Інфо» звернувся до керівництва Прикарпатського національного університету.

Проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Чобанюк розповів, що відкриття спеціальності «журналістика» і справді планується. Та можливість навчатись журналістиці в студентів з’явиться не швидше наступного року.

«Запровадження нової спеціальності можливе тільки при відповідній ліцензії Міністерства освіти та науки України. А це складна та довга процедура.  Університет вже зібрав та подав потрібні документи на розгляд відповідного міністерства. Звичайно, ми зробили все можливе, але на даний момент рішення ще немає. Висока ймовірність, що до наступної вступної кампанії ліценція таки буде. Адже, перше засідання акредитаційної комісії з даного питання вже відбулось», - зазначив  Володимир Чобанюк.

Проректор також повідомив, що ймовірно спеціальність «журналістика» прикріплять до інституту філології. А створення окремого факультетe буде можливе тільки тоді, коли кількість студентів перевищить 250 чоловік.