Відкриття в Івано-Франківську церкви для заробітчан – інформаційна «булька»


Нещодавно одне із інтернет-видань поширило інформацію про те, що в місті Івано-Франківськ відкриють церкву для мешканців Прикарпаття, що планують працевлаштуватися за кордоном.

«Цей проект став ініціативою православних та греко-католиків. Кожен мешканець Прикарпаття, незалежно від віросповідання, зможе долучитися до цієї спільноти. Йдеться не тільки про юридичні консультування та навчання іноземної мови, але також і про духовні цінності. А головне: про християнську взаємовиручку та підтримку за кордоном. Адже сьогодні вже стало нормою, коли наші громадяни, потрапляючи за кордон, втрачають сумління і нахабно наживаються на братах-українцях», - йдеться у статті.

Та, як повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо», в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ  інформацію про створення церкви для заробітчани офіційно спростовують.

«Ця інформація – неправдива. Відкриття такої церкви не планується. Сайт, що опублікував дане повідомлення, приватний. Нам невідомо хто і чому надав їм відомості», - зауважили в Архієпархії кореспонденту «Бліц-Інфо».