Відкриття виставки "Михайло-Святомир Фостун - стежками життя"


29 листопада о 14:00 в обласному музеї визвольної боротьби ім. С. Бандери відбудеться виставка особистих речей та відзнак Михайла-Святомира Фостуна

Виставка присвячена до 95-ої річниці з дня народження визначного громадського діяча і письменника Михайла-Святомира Фостуна. Походив з село Милування, нині Тисменицького району Івано-Франківської області.
Закінчив Станиславівську українську гімназію, вояк УПА. В 1944 потрапив у німецько-гітлерівський полон, згодом його направили в дивізію «Галичина», сотник. Після відступу дивізії з України перебував у таборі для інтернованих вояків у місті Ріміні, з 1947 року — у Англії. На еміграції жив в Італії, Канаді й Англії. Закінчив заочно УВУ у Мюнхені, університет у Чикаго — доктор права. Секретар Союзу українців у Великій Британії та (1971—1973) Світового Союзу Вільних Українців. Довголітній секретар СКВУ, секретар централі Союзу українців, голова Об'єднання колишніх вояків-українців, віце-президент Світової ради українських комбатантських організацій, член Спілки письменників України та Спілки офіцерів України. З 1978 р. був головним редактором тижневика «Українська Думка» у Лондоні. Загинув у 2004 р.
На виставці будуть представлені особисті речі, книги, газети та колекції з пам'ятних відзнак Михайла-Святомира Фостуна.