Відома франківчанка розповіла, чому виступає за грудне вигодовування


КНП «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» запускає новий соціальний проект: «Відомі франківчанки – за грудне вигодовування!».

З 1 по 7 серпня відомі іванофранківські матусі на сторінці КНП "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр" у соціальній мережі «Фейсбук» ділитимуться досвідом про те, як годували своїх діток грудним молоком, про чудовий психоемоційний і фізичний зв’язок, який необхідний як мамі, так і немовлятку. 

І першою, хто вирішив поділитися своїм досвідом, стала голова Громадської організації «Донори Прикарпаття» та матуся чотирьох синочків Людмила Лінник.

«Я годувала грудьми усіх чотирьох своїх синів. Двох старших - до двох років. Молодшого - рік і два місяці, бо через вагітність (молоко замінилося на молозиво) він сам відмовився від грудей. Четвертого годую досі.

До шести місяців ніхто з моїх дітей не їв і не пив нічого, окрім грудного молока. 
Я не кажу, що це панацея від усіх бід, бо діти на ГВ хворіють так само, як і на штучному вигодовуванні. Але, годувати грудьми - це вкрай зручно. 

По-перше, їжа завжди з собою, стерильна, потрібної температури і консистенції. 

По-друге, не треба вставати посеред ночі і бігти на кухню, щось там колотити, а тим часом вже і в мами сну нема і дитина скричалася - тицьнув груди, і далі спите собі мирно. Ніхто в хаті не прокинеться.

По-третє, мамині груди - це не лише їжа. Це - знеболювальне, заспокійливе, снодійне та ще багато всього.

Я вважаю процес годування інтимним. Але, годую дітей скрізь і всюди, де вони того потребують і мені плювати на громадську думку.

Я годувала дитину в громадському транспорті, в кафе, в магазині, на концерті, на лавочці в дворі, в Шешорському водоспаді, працюючи за компом тощо.
Втім, беручи з собою кудись грудничка, я завжди підбираю відповідний одяг, щоб не надто оголятися і не привертати зайву увагу. Це мій вибір, а не під тиском суспільства. Мені так зручно і комфортно.

А найголовніше - ви ніколи не будете з дитиною ближче, ніж під час годування грудьми. Ви були ближчими лише тоді, коли малюк ще жив всередині мами. І повірте, діти ростуть набагато швидше, ніж нам би того хотілося. Час цієї трепетної близькості мине, й незчуєтесь. 

Не позбавляйте себе радості: ГОДУЙТЕ ГРУДЬМИ», - закликає багатодітна матуся.

Світлина від КНП