Відпочинок в Карпатах - доступно та під боком


Цього року українцям доволі важко вибратися на відпочинок. Це пов’язано і з високим курсом валюти, неспокоєм на окремих територіях країни, підвищенням цін на продукти харчування, комунальні послуги та інші побутові речі. Дехто ледве зводить кінці з кінцями, інші просто не ризикують їхати далеко від дому.

Тож, для іванофранківців оптимальним залишається відпочинок у рідних Карпатах. Відстань доволі незначна – від 60 до 90 км, ціни прийнятні, а свіже повітря, високі гори, річка і незрівнянні краєвиди забезпечать відпочинок від міської суєти.

До слова, вартість такого відпочинку різниться. Це залежить від населеного пункту та закладу для ночівлі. Відпочинок «без умов», тобто з вбиральньою на дворі, можна відшукати і від 35-40 гривень за одну особу. Доволі непоганий номер в готелі можна знайти і за 150-200 гривень за ніч для двох осіб. Середня ціна коливається в межах 600-800 гривень за добу. Хоча для тих, хто шукає розкоші і комфорт,  найдорожчий номер обійдеться у 15 тисяч гривень.

Розваги тут теж можна обрати найрізноманітніші. Від відпочинку на березі гірської річки до сауни басейну. Також доступні боулінг, споглядання краєвидів з висоти підйомника, гірська риболовля та екстремальне катання на квадроциклах чи велосипедах. Інший варіант - податися на екскурсію мальовничими куточками краю, здолати Говерлу чи відвідати один із водоспадів. Знову ж таки, в цих речах все залежить від фінансових можливостей та власних смаків.