Відпочивальники "розкупили" Новий рік і Різдво в Яремче


На Прикарпатті - у Яремчанській туристичній зоні - готелі на різдвяні свята вже заброньовано. Туристи активно купують відпочинок на другу половину січня.

Про це розповів експерт з питань туризму в Яремче Юрій Карпін, пише Укрінформ.

"Відпочинок в Яремче на Новий рік та Різдво вже купили. Туристи активно бронюють готелі на другу половину січня", - повідомив він.

За словами експерта, відпочинком в Яремче переважно цікавляться сім’ї з дітьми. У переліку їхніх побажань є лижні прогулянки, квадроцикли, піші та автобусні екскурсії в Карпатах.

Ціни на відпочинок в Яремче, говорить Карпін, не змінилися і залишилися на рівні минулорічних. Найдешевший варіант провести тут Новорічну ніч гостям коштуватиме 300 гривень з особи, найдорожчий – це номер в готелі, вартість якого за добу сягатиме 4-5 тисяч гривень і більше.

Як зазначає експерт, цього туристичного сезону не обійшлось без шахрайства. Вже є випадки, коли люди переказують кошти за відпочинок, а таких готелів або не існує, або їх вже викуплено.

"Класика жанру" з шахрайством працює. Аби вберегтись від неї, гостям варто бронювати відпочинок лише через перевірені сайти. Треба пам’ятати, що дешеві пропозиції, які, зрозуміло, є спокусливими, можуть обернутись для людей втратою часу, вражень та грошей", - наголосив Юрій Карпін.

Нагадаємо, Яремчанська туристична зона - це саме місто Яремче і п’ять прилеглих сіл: Микуличин, Татарів, Ворохта, Яблуниця і Поляниця, розташовані на території Карпатського національного парку. Нині тут працює близько 600 "зелених" садиб, розроблені  43 піші маршрути, протяжністю 400 км , 17 велосипедних маршрутів і 4 водні - для рафтингу - протяжністю 89 км. Для любителів гірськолижного спорту тут пропонують розваги на ТК "Буковель".