Відсутність фінансування може зупинити роботи з капітального ремонту доріг


Про це повідомив начальник управління капітального будівництва Володимир Ковальчук.

За його словами, казначейство не профінансувало ремонтів доріг на суму в один мільйон 198 тисяч гривень. «Така ситуація може призвести до зупинки робіт, бо асфальтний завод не має за що придбати інертні матеріали», – сказав В.Ковальчук, пише ЗК.
Аналогічна ситуація і з поточними ремонтами доріг. За словами заступника начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Віталія Бурка, Хриплинський асфальтний завод не дає ДРЕУ асфальту ще з минулого тижня, а Надвірнянський завод у вівторок відпустив останню його партію.
Однак, за словами міського голови Віктора Анушкевичуса, ситуація найближчим часом зміниться. «Я з цього питання був у губернатора і не знаю, чи ви в курсі, але видатки на ремонти і утримання доріг вважатимуться захищеними статтями і фінансуватимуться першочергово», – повідомив мер. У міському казначействі про це наразі ще нічого не знають, але запевняють: як тільки отримають відповідну вказівку, ремонти доріг та інші захищені статті видатків фінансуватимуть у першу чергу.

Наразі ж ДРЕУ для придбання асфальту виділили 120 тисяч гривень.