Відтепер прикарпатці можуть подати показники світла через Viber


Прикарпатські енергетики зробили своїм клієнтам передсвятковий подарунок – від тепер покази лічильника електроенергії можна подати ще й у чат-боті Viber!

Зробити це так само просто, як написати повідомлення.

З 20 по 3 число кожного місяця – гарячий час подання показників лічильника за спожиту електроенергію. Відповідальні клієнти масово подають показники своїх лічильників. Обленерго подбало про те, щоб споживачі електроенергії могли передати дані лічильника швидко і без перешкод,  і тепер населенню доступний ще один швидкий спосіб. Кожен, хто має смартфон і користується месенджером Viber, може подати покази лічильника без зайвих зусиль – у чат-боті Прикарпаттяобленерго цього месенджера.

«За даними досліджень, Viber є найпопулярнішим месенджером в Україні, він встановлений практично у кожному телефоні, – розповідають у компанії, –  Тому ми вирішили, що для наших клієнтів такий спосіб буде чи не найзручнішим, адже єдине, що потрібно зробити, щоб подати покази спожитої електроенергії – розблокувати власний смартфон і зайти у месенджер. Верифікація споживача відбувається лише раз з початку користування чат-ботом. Для цього необхідно вказати номер особового рахунку, можна навіть кілька, та заводський номер лічильника, який вказаний на щитку-паспорті приладу. Вказані дані  будуть закріплені за даним номером телефону, тому потреби щоразу вводити ці дані не буде. В подальшому вводити потрібно буде лише показник. Це неймовірно просто».

В компанії також зазначають, що цією послугою наразі може скористатись лише населення, юридичні клієнти, як і раніше, можуть подавати показники у Персональному кабінеті.

Для того, щоб почати користуватись ботом Прикарпаттяобленерго слід перейти за посиланням  або просканувати телефоном qr-код, поданий нижче. Оператор системи розподілу електроенергії пропонує користувачеві зручний та зрозумілий функціонал. До прикладу, з допомогою чат-боту можна керувати одразу кількома особовими рахунками. А саме, в одному чаті можна вносити показники кількох лічильників. Усі дії користувача фіксуються у пам’яті чат-боту та дублюються в Персональному кабінеті. Також у самому чаті можна переглянути історію подання показів спожитої електроенергії, без зайвих зусиль в будь-який час. Чат-бот у месенджері – це новий зручний інструмент, який робить життя сучасної людини ще легшим. Більше жодних очікувань у черзі кол-центру, жодних паролів та виснажливого внесення особистих даних. Відтепер подати покази лічильника значно простіше - для цього потрібно лише три кліки в улюбленому додатку для спілкування. І як приємний бонус - бот обленерго у вайбері нагадуватиме про необхідність подання показника, надсилатиме важливі загальні інформаційні повідомлення, а в перспективі -  персональні повідомлення про аварійні чи планові вимкнення електроенергії.

Тепер клієнти АТ «Прикарпаттяоблерго» можуть обрати спосіб подання показника у месенджерах на власний смак! До слова, Viber не єдиний месенджер, де побутові споживачі можна передати показник. Ті, хто не користується Viber може скористатись додатками Telegram  та  Skype . Подати там показник так само легко!