Вікіпедія, Супрун та кидання букетами. Флешмоби до 8 березня


У мережі одночасно тривають декілька флешмобів до 8 березня. Їхня ціль – пояснити справжнє значення Міжнародного дня жінок.

ЮНЕСКО та Вікіпедія запустили кампанію #Wiki4Women.

Акція спрямована на ширше представлення жінок в інформаційному середовищі. Організатори заохочують більше писати про досягнення та внесок жінок на сторінках онлайн-енциклопедії, пише УП.Життя.

Адже з 25 тисяч статей, які публікують у Вікіпедії щодня, лише 17% – про жінок.

До акції закликають долучитися й українські творці Вікіпедії.

"Ви можете написати, доповнити чи перекласти статтю у Вікіпедії з однієї мови на іншу, або бодай запропонувати значущу жінку, про якої ще не написали статтю – всяка допомога буде корисною. Якщо ви давно хотіли, але не мали як – зараз саме час. Пишіть нам свої запитання, ми на все відповімо!", – пишуть українські творці енциклопедії.

До кампанії долучилася в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, боротьба проти гендерної дискримінації – важливий і відповідальний процес, який необхідно підтримувати не подарунками раз на рік, а активною громадянською позицією.

"Це добрий приклад реальної користі, яку може зробити кожен заради захисту прав жінок. А квіти нехай ще поростуть", – вважає очільниця МОЗ.

Вона також попросила не вітати її квітами з 8 березня.

"Біля мого робочого місця з’являється все більше букетів з квітами й привітань зі святом. Хочу попросити не вітати мене в цей день. Не дарувати квітів та інших подарунків. Бо не сприймаю 8 березня чи будь-яке інше свято, як привід вітати жінку з тим, що вона є жінка", –  написала Супрун.

Інший флешмоб #buketchallenge розпочала Наталія Боярчук. Вона запросила жінок розповісти про сенси, які вони вкладають у день 8 березня і що він для них означає.

 

"Останнім часом імідж Бути цьому святу далі чин і, залежить від того, чи знайдемо ми нові значення і сенси, які будуть в нього вкладені. Для мене це свято важливе тим, що в мене є можливість свідомо ставитися до ролі жінки, перетворювати та змінювати її…", – каже Боярчук.

До акції долучилися й інші жінки.