Вірян Московського патріархату з усієї України кличуть захищати храм в Коломиї


Єпископ Івано-Франківський і Коломийський УПЦ МП Тихон записав відеозвернення стосовно подій в Коломиї.

У зверненні єпископ засуджує дії капеланів УГКЦ і називає їх неповагою до людей та законів. Тож дає своє благословення всім вірним УПЦ московського патріархату на захист Благовіщенського храму в Коломиї.

"Зі свого боку, я, як правлячий архієрей даю своє благословіння вірянам УПЦ з усіх населених пунктів на захист прав вірян міста Коломиї та інших парафій УПЦ та закликаю національні правоохоронні органи та міжнародну спільноту негайно поновити релігійний мир в Україні",- сказав єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон. 

Нагадаємо, в неділю, 22 жовтня, місцеві активісти заблокували вхід вірянам УПЦ (Московського патріархату) до Благовіщенського храму у Коломиї

Як відомо, 4 червня у Коломиї опечатали церкву Московського патріархату через конфлікт між УПЦ МП та УГКЦ. 

18 жовтня капелани УГКЦ разом з віряними відчинили опечатані двері храму, ввійшли досередини й відправили Службу Божу.  Прихожани церкви Московського патріархату рішення поліції оскаржили в Івано-Франківському суді й 4-го жовтня справу частково виграли.

Рішення суду обурило громадськість міста. Ніхто не збирався знову запустити туди Московський патріархат. Тож 22 жовтня коли прихильники УПЦ (МП) намагались зайди до храму між сторонами конфлікту зчинилась штовханина.