Військовому, що збив дитину у Микуличині і кинув помирати біля річки, винесли вирок


Апеляційний суд Івано-Франківської області підтримав позицію військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та залишив без змін вирок суду першої інстанції, повністю відмовивши у задоволені апеляційної скарги захисника обвинуваченого.

Зазначимо, що 1 грудня 2017 року Яремчанський міський суд Івано-Франківської області визнав винним військовослужбовця-контрактника у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України. Указаним вироком військовика засуджено до 6 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами – 3 роки.

У суді доведено, що 18 червня 2017 року старший солдат під дією наркотичних засобів, не впоравшись з керуванням легковика, на швидкості руху понад 80 км/год виїхав на зустрічну смугу руху, де на узбіччі здійснив наїзд на пішохода. У результаті ДТП останній отримав тяжке тілесне ушкодження не сумісне із життям.

Спершу військовий намагався доправити малолітнього потерпілого до медичного закладу. Але, зрозумівши, що той помер, з метою приховати сліди злочину, змінив напрямок руху автомобіля та залишив тіло на березі річки.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!