Військовий розповів, чи реально відмовитись від Мінського процесу, як пропонує Кошулинський


Відмова від Мінського процесу та Норманського формату і перехід до Будапештського меморандуму – це правильні пункти програми Кошулинськог

Про це коментуючи програму Руслана Кошулинського сказав “Вголосу” військовий експерт, екс-співробітник Генштабу Олег Жданов.

“Я вважаю, що уже давно пора припиняти Мінські переговори, адже ми там розмовляємо не з тими людьми, які приймають якісь рішення.Переформатувати Норманський формат у Будапештський – це теж гарна ідея. До слова, її за наявності політичної волі керівництва держави можна зреалізувати. Для цього потрібно визнати факт війни з РФ та розірвати з агресором усі стосунки. Стосовно договорів із Великобританією та США – це теж можливий процес, особливо, якщо це стосується військово-технічної допомоги. ЗСУ потребують більшого фінансуванні і щорічно витрачати 5% від ВВП на озброєння – потрібно. При потребі, можна навіть і більше. Тут також необхідно продумати програми реформування Збройних сил України. І це також є у програмі Кошулинського”, – зазначив Олег Жданов.