Війта Галицького села запросили в НАЗК для надання пояснень


НАЗК запрошує 16 осіб прибути до Національного агентства для надання пояснень та у разі наявності підстав складення протоколів про адміністративні правопорушення

Про це йдеться на сайті агенства, інформує Бліц-Інфо. У списку - народні депутати, члени судді та посадовці. А також сільський голова села Озеряни (Галицький район) Андрій Гаврилишин. Війт має завітати до НАЗК 4 червня, аби надати пояснення "за ознаками невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства".

За даними декларації Гаврилишина, у 2018 році сільський голова заробив 88 тисяч гривень зарплати та майже 9 тисяч гривень в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Як зазначається на сайті, національне агентство здійснює збір фактичних даних за ознаками можливого порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, невиконання законних вимог Національного агентства, несвоєчасного подання декларації, несвоєчасного подання декларації перед звільненням  та після звільнення, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Ці особи запрошені офіційним листом Національного агентства за тиждень до оприлюднення на офіційному веб-сайті.

Національне агентство зазначає, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.