Владі Івано-Франківська не потрібен “дармовий” притулок для тварин?


Нещодавно благодійна організація «Дім Сірка» виграла грант від проекту «Ідея-Х» від Нескафе. Отримавши 100 тисяч гривень винагороди за карщий соціальний проект, волонтери планували витратити їх на створення притулку для тварин в Івано-Франківську.

 Однак, вже зараз, як розповіла кореспонденту "Фіртки" координатор благодійної організації Леся Габель, виявилось, що грантових грошей нікому не треба.

Замість того, щоб спільно із волонтерами нарешті вирішити питання із притулком, міська влада, за словами "сірків" продовджує прикриватися формальними програмами.

Така сама ситуація і з ініціативою волонтерів щодо запрошення в місто представників австрійської організації «Чотири лапи», які займаються безкоштовною стерилізацією безпритульних собак.

«Ми пропонували організувати приїзд організації, але місто відмовилося. Сказало, що їм це не цікаво. Ми були згідні взяти на себе усю рекламну компанію. Фактично від влади нам був потрібен тільки підпис», - зауважила Леся Габель.

Натомість директор КП «Полігон-ТПВ» Богдан Тимочко, організація якого займається в місті відловом і стерилізацією безпритульних тварин, запевняє, що його підопічні цілком справляються із роботою.

«Ми фірма, яка займається стерилізацією. Як це виглядатиме, що хтось прийде і буде робити цю роботу. Це абсурд. Я таке не підпишу», - розповів Богдан Тимочко нам у коментарі.

Щодо інших коштів, які мають "сірки" і планують витратити на будівництво притулку, директор КП не знає, каже, що такої розмови не було, а  навіть якщо б і щось планувалося, то «нічого спільного із волонтерами мати не хоче».

Щодо самого ж притулку для тварин, то землю під його будівництво у місті знайшли. Цим питанням, як розповів Тимочко, у місті займаються і колись він таки буде. Коли саме – це вже інше питання. За його словами, зараз уся проблема у фінансуванні.

Отож, як бачимо, ситуація знову зайшла у глухий кут. Хтось про проблему чотирилапих безхатченків кричить кожного дня, а хтось воліє закрити на неї очі і вдавати, що усе в порядку. У той час як у місті безпритульних тварин стає все більше і розправлятися із ними старими дідівськими методами - не тільки не гуманно, але й неефективно.