Власника підпільного казино оштрафували на 7 мільйонів гривень


За організацію грального бізнесу Івано-Франківський підприємець відповість перед законом. Таку ухвалу прийняв Львівський апеляційний суд, відхиливши скаргу підприємця щодо скасування рішення Івано-Франківського суду першої інстанції.

Останній, в свою чергу, задовольнив адміністративний позов Івано-Франківської ДПІ щодо застосування до власника грального закладу санкцій за організацію забороненої діяльності з організації та проведення азартних ігор. 

Заборонений законом гральний бізнес горе-бізнесмен облаштував в одному з орендованих кафе з більярдом. Задля отримання незаконних доходів він встановив там гральні автомати та рулетки. Підпільний заклад викрили працівники правоохоронних органів. Вони вилучили гральне обладнання та повідомили про це працівників міської ДПІ. Ті, в свою чергу, звернулись до суду з адміністративним позовом щодо застосування до підприємця фінансових санкцій в розмірі восьми тисяч мінімальних заробітних плат, конфіскації гральних автоматів та стягнення до бюджету доходу від проведення азартних ігор.

Згідно з рішенням Львівського апеляційного суду, за ведення забороненого грального бізнесу підприємцеві не лише доведеться сплатити до бюджету 7,6 млн грн штрафу та отриманого доходу від проведення азартних ігор, а й назавжди позбутись грального обладнання.

Крім того, Івано-Франківським міським судом підприємця – організатора азартних ігор визнано винним в незаконній діяльності за ст. 203 Кримінального кодексу України та визначено покарання у вигляді штрафу в сумі 1500 грн. з позбавленням права займатись діяльністю у сфері надання послуг, пов’язаних з використанням електронної обчислювальної техніки та пристроїв терміном на 3 роки