Влітку ремонти охоплять 89 дитячих садків і шкіл Івано-Франківська


Літо – пора канікул для дітей. А для міста це саме час капітальних ремонтів в дитячих садках і школах. Цього року темпів не зменшують.

На капітальні та поточні ремонти з міського бюджету виділили 20 мільйонів гривень. Роботами охоплено 89 закладів освіти, з них капітальні ремонти – у 66. Про це йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

Директор департаменту освіти Ігор Максимчук розповів про стан ремонтів. Щодо дошкільних закладів, то наразі завершені роботи у двох закладах: благоустрій території в ДНЗ №1 та влаштування ігрового майданчика в ДНЗ №30.

Благоустрій території в ДНЗ №1

Нове ігрове обладнання в ДНЗ №30

Тривають роботи у 7 закладах: заміна опалення ДНЗ №10 і №14, капремонт приміщень ДНЗ №11 та №15, капремонт фасаду ДНЗ №17, капремонт санвузлів ДНЗ №23 та №33. Ще для 14 закладів відбувся тендер і скоро тут приступлять до робіт.

Окремо Максимчук зупинився на капітальних роботах в школах. Так, в ЗШ №2 йде реконструкція спортзали, СШ №5 та Вовчинецькій ЗШ – капремонт приміщень, в ЗШ №6 – ремонт санвузлів, в СШ №11 замінюють систему опалення. Для 6-ти шкіл розроблені технічні завдання і скоро оголосять тендер на роботи.

Не оминули ремонти і заклади позашкільної освіти. Капітальний ремонт даху триває в ДЮСШ №3, в СДЮШОР №1 та в клубі «Глобус» йдуть капремонти приміщень.

З року в рік школи і садки беруть активну участь в міських програмах. Переможцями міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства у 2019 році стали 35 закладів. А перемогу в бюджеті участі здобули 16 навчальних закладів. До речі, всі освітні проекти були винесені в окрему категорію. З них – три школи здобули перемогу серед великих проектів: спортивний майданчик в ЗШ №26, ремонт санвузлів в ЗШ №10, модернізація майстерні трудового навчання НВК «Школа-гімназія №3».

Окремої уваги заслуговує комплексну утеплення закладів освіти за програмою НЕФКО. Перший етап проекту, який включає 7 садків, вже майже завершено.

Роботи з комплексного утеплення в ДНЗ №18

«Важливо, поки канікули максимально зосередитись на всіх роботах. Щоб діти не відчували незручностей під час навчання. Тому важливо за літо зробити якомога більше в школах і садках», – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

На це Ігор Максимчук відповів, що ремонти планують закінчити до 2 вересня, коли й розпочнеться новий навчальний рік.