Вода в Івано-Франківську вкотре подорожчала


Нестабільний тариф. Вода в Івано-Франківську вкотре подорожчала. Відтепер ціна кубометра – 7 гривень 2 копійки. Майже 10 гривень нараховуватимуть за водовідведення.

У “Водоекотехпромі” кажуть, такі тарифи затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Нині водоекотехпромівці говорять про плани в новому році. Зокрема, мають намір спорудити чимале розгалуження додаткових дощових колекторів. Та головною подією називають введення в експлуатацію нової насосної станції, інформує Вежа

Через кілька років Івано-Франківськ відчуватиме дефіцит питної води, прогнозують у мерії. Таку ситуацію може спричинити хаотична видача технічних умов щодо водоспоживання. Причому кожному бажаючому. Відтак міська влада не проти ввсести тимчасовий мораторій на виготовлення відповідної документації. Також очевидною є розробка схеми підключення до водопостачання за відповідну плату.

Певні нововведення чекають на споживачів та надавачів комунпослуг із середини літа. Йдеться про визначення мешканцями підрядників, які обслуговуватимуть внутрішньобудинкові мережі.

Нині послугами “Водоекотехпрому” користується понад 300 тисяч людей. Повноцінне водопостачання здійснюється в Івано-Франківську і Тисмениці. Загалом на балансі підприємства близько 600 кілометрів водогонів та 300 – каналізаційних мереж.