Водоекотехпром закуплятиме грідкий хлор для очистки води, бо поламалась установка


У четвер, 29 вересня в Івано-Франківську відбулось засідання виконавчого комітету.

Серед інших питань. члени виконкому надали дозвіл "Водоекотехпрому" купити гіпохлорит натрію, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Генеральний директор комунального підприємства "Івано-Франківськводоекотехпром" Роман Кімачук розповів, що декілька днів назад на підприємстві вийшла з ладу установка, яка виготовляла гіпохлорит натрію.

"Раніше ми тільки закупили сіль і вже самі виготовляли гіпохлорит натрію. Зараз нам його потрібно закупити", - розповів Кімачук.

За його словами, попередню "касету" купляли ще у 2012 році. На неї була гарантія п'ять років, а прослужила вона — сім.

Зараз аби придбати нову установку потрібно близько 4 мільйони та три — чотири місяці для проведення аукціону. До цього часу комунальне підприємство закуплятиме необхідний розчин.

Довідково: Гіпохлорит натрію – один із найефективніших і швидкодіючих дезінфікуючих засобів, що мають високу антибактеріальну активність та широкий спектр дії на різні мікроорганізми. Розчини, до складу яких входить гіпохлорит натрію, активні проти багатьох видів бактерій і вірусів. Використання цього дезінфектанту є безпечним для здоров’я людей, тому він застосовується для очищення та знезараження водогінної води.