Водоекотехпром залишив без води підприємців, що скидають фекалії в Млинівку


Сьогодні комісія КП «Івано-Франківськводоекотехпром» обстежила, каналізаційну мережу, водопровідну мережу, а також дощові стоки від мікрорайону БАМ до вул Набережної.

В ході проведення обстеження, комісія виявила ряд підприємств і підприємців, які здійснюють незаконні скиди фікальних стоків, до дощоприймальної каналізації. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"На даний момент повністю призупинено подачу холодного водопостачання приватним підприємствам, організаціям, які знаходяться на прилеглій території, до повного виявлення причини забруднення. На деяких підприємців, було складено приписи. Також проводиться повністю промивання колодязів, для встановлення самовільних врізок. Є місця, де ми не можемо відстежувати чи немає незаконної врізки, тому, що відсутні каналізаційні люки. Проте ми робимо усе, щоб відшукати такі порушення, та ліквідувати їх", - кажуть у прес-службі.

Також підприємцям запропонували отримати технічні умови, або встановити локальні очисні споруди, щоб якість їх стоків відповідали санітарним нормам.

"Щоб повністю убезпечити попадання каналізаційних стоків в дощовий колектор забудівники, які проводять поруч будівельні роботи, взяли на себе зобов’язання збудувати новий дощоприймальний колектор. До кінця місяця, забудівники добудують даний колектор", -підсумовують у Водоекотехпромі.