Вогню не було: Надзвичайник розповів, що трапилось у дитячій кімнаті "Велмарту"


Пожежні сигналізатори і правильні дії працівників допомогли уникнути біди під час задимлення у дитячій кімнаті «Велмарту».

Про це в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів міської ради Ігор Влізло.

Як повідомлялося раніше, ввечері 29 травня у гіпермаркеті "Велмарт", що на вулиці Коновальця, знадобилась допомога рятувальників. Свідки повідомляли про дим у дитячій кімнаті, що знаходиться на третьому поверсі магазину. Втім, за словами надзвичайника, вогню не було, а тільки задимлення.

«Було невелике задимлення через замикання проводки. Одразу спрацювали пожежні сигналізатори. Працівники миттєво зреагували - вивели дітей на вулицю і викликали рятувальників. На місце прибули п’ять екіпажів пожежних, оскільки це вимога на таких великих об’єктах. Там не було необхідності включати пожежну сирену»,- запевняє Влізло.

Ігор Влізло розповів, що минулого року спеціальна комісія в Івано-Франківську перевірила всі університети, навчальні заклади, торгово-розважальні заклади. Виявлені були тільки незначні порушення, які власники пообіцяли усунути.

«Ми інструктували працівників, як діяти,  перевірили наявні засоби. Як бачите, вчорашня ситуація показала, що всі ланки первинного повідомлення спрацювали на "відмінно". Таке може статися будь-де, бо це проводка і її якість залежить від будівельників. Втім, ми змогли побачити, як відбувається реагування в таких ситуаціях і можу сказати, що ми готові до всього. В нас відпрацьований алгоритм і пожежні мають прибути на місце за 6 хвилин. Якщо такі великі об’єкти, то виїжджають всі ,незалежно чи горить чи ні», - пояснює начальник.   

До теми: Франківські рятувальники гасили "пожежу" в одному з торгових центрів

Рятувальники гасили "пожежу" на франківському заводі

На Прикарпатті можуть закрити 17 шкіл, лікарень і торгових центрів