Вперше в області на Рожнятівщині провели аукціон з продажу земель державної власності


На виконання Програми економічних реформ Президента України на 2010 - 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" впроваджено процедуру повної відкритості у проведенні земельних аукціонів, а саме публікації на сайті Держземагентства відповідних оголошень.

До цього оголошення Рожнятівська райдержадміністрація та селищна рада смт. Рожнятова опублікували повний пакет правових документів щодо земельних ділянок, а також їх розміщення на публічній кадастровій карті.

В будь-якій точці України завдяки згаданій Програмі потенційний інвестор має вільний доступ до інформації щодо земельних ділянок.

Вперше в Івано-Франківській області в Рожнятівському районі проводився такий аукціон. Організаторами аукціону виступили Рожнятівська райдержадміністрація та Рожнятівська селищна рада.

Перед початком аукціону Володимир Бурденюк – начальник відділу ринку та оцінки земель головного управління Держземагентства в області привітав усіх присутніх та побажав успіху. В результаті проведення аукціону до бюджету різних рівнів поступило 138 тис.грн. і окрім цього створені передумови для розвитку бізнесу та нові робочі місця.

В свою чергу голова райдержадміністрації Микола Філіпович та селищний голова смт. Рожнятова Василь Мацевко подякували землевпорядній службі області за законодавчий супровід та оперативну підготовку аукціону.

Завдяки урядовим ініціативам з 2013 року скасовано державні акти на право власності на земельну ділянку, видача яких була досить складною та довготривалою. Тож вже сьогодні переможці торгів отримають правовстановлюючі документи на землю та стануть її повноцінними власниками.