Впорядкування найбільшого в Західній Україні авторинку поблизу Івано-Франківська перенесли


Івано-франківський авторинок, що знаходиться на території села Угринів, називають одним із найбільших у Західному регіоні. На вихідних сюди прицінитись чи придбати автівку з’їжджаються мешканці не тільки Прикарпаття, а й інших областей. Незважаючи на таку популярність, територія автобазару виглядає доволі хаотичною та недоглянутою.

У травні на незадовільний стан ринку звернуло увагу і керівництво Івано-Франківської облдержадміністрації. Голові Тисменицької райдержадміністрації Івану Росіцькому доручили вивчити та вирішити проблему. Після виїзду на місце події та виявлення порушень, власника зобов’язали  впорядкувати авторинок. Зокрема, облаштувати місця для паркування, відкрити другий виїзд та збудувати торгові ряди. Все це власники ринку мали зробити до 1 січня 2014 року.

Та, як повідомив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» голова Тисменицької районної адміністрації Іван Росіцький, терміни довелось змінити.

«Зокрема, що стосується будівництва капітальних споруд, тобто торгових рядів. Причина – керівництво ринку повідомило, що за такий термін не встигнуть, бо не мають оборотних коштів. Крім того, потрібно виготовити відповідні дозволи, що також займає час. Тому було протокольно затверджено дату 1 січня 2015 року. Хоча підприємці погодились виправити всі зауваження, бо й самі незадоволені його виглядом», - зауважив Іван Карлович.

Щодо стосується паркування та другого виїзду прямо на Калуську трасу, то за словами голови РДА, від них довелось відмовитись.

«Ми це питання розглядали разом із Службою автомобільних доріг та Державтоінспекцією. Виконати дану пропозицію неможливо, оскільки там є закритий поворот. Відповідно, ДАІ дали відмову в тому, щоб здійснити там виїзд. Тим більше, там ще й приватна територія, яку б довелось викуповувати», - пояснив Росіцький.

За словами керівника Тисменицької РДА, виїзна комісія вже тричі побувала на авторинку. Ще один візит запланований на листопад, для перевірки напрацювань щодо протокольних доручень.