ВРУ через 5 років ухвалила закон, ініційований очільником Франківська


Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №0869 «Про забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об`єктів для загального користування», який чекав на ухвалення майже 5 років.

Про це в мережі повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, зазначивши, що саме свободівці ініціювали та подали документ до парламенту. 

“Ще 28 листопада 2014 року народні депутати VIII скликання від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, Михайло Головко, Олег Осуховський, Юрій Левченко, Олександр Марченко та Юрій Бублик зареєстрували його у Парламенті. У 2015 році депутати підтримали його у першому читанні і тільки напередодні проголосували в цілому.

Нагадаю, що «Свобода» боролась за це ще із 2013 року. Вперше відповідну ініціативу до Парламенту VII скликання вніс народний депутат Руслан Марцінків. Законопроект було поставлено на голосування, утім, влада його провалила. Та ми не відступили, продовжили боротьбу і, як уже бачите, домоглися свого. Так буде і з рештою наших ініціатив. Ми не відступимо. Працювали, працюємо і будемо працювати для українців. Україна - понад усе!”, – зазначив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів пояснив, що, відповідно до ухваленого закону, українці отримають гарантоване право безкоштовного і безперешкодного доступу до узбережжя морів, морських заток, лиманів і островів у внутрішніх морських водах у межах пляжних зон, а також до узбережжя річок, водойм і островів для загального водокористування.

Перешкоджання такому доступу буде підставою для припинення права користування землями прибережних захисних смуг, якщо таке право надано юридичним або фізичним особам.