Все перебільшили. Прикарпатські чиновники пояснили історію з хлопчиком-мауглі


В суботу, 31 серпня, волонтерка Марта Левченко розповіла історію про хлопчика з прикарпатського села.

За її словами, дитина не говорить, виє, як маленький вовк, не вилазить з своєї схованки і втікає від людей. Родина бідна і потребує підтримки.

Втім, як пояснив у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо начальник служби у справах дтей ОДА Іван Ковалик, ситуацію в сім'ї дуже перебільшили.

"Ми знаємо про цю родину. Дитина справді погано говорить і потребує лікування у спеціаліста. Втім, не все так жахливо, як написала ця жінка. Вона приїхала з журналістами, налякала дитину. Тепер сільський голова хоче за порушення прав дитини подавати на них до суду", - запевнив Ковалик.

У свою чергу начальник управління молоді і спорту Ростислав Микитюк запевнив, що з хлопчиком все добре, сьогодні він пішов на підготовку до школи разом з іншими дітками.

"Ось бачите, це сьогоднішнє фото (демонструє світлину де дитина дуже охайна, усміхнена і вбрана у вишиванку, - авт.). Приїхали багато чужих людей, от хлопчик і сховався в сараї. А те як він виглядав, не дивно, адже дитина гралася надворі. Можу запевнити, що ми там були, вдома умови нормальні. Сім'я хоч і бідна, але стараються, батько їздить на заробітки, щоб утримувати родину. Ця волонтерка хоче забрати дитину на лікування до спеціалістів, але про "мауглі" вона перебільшила", - запевнив Микитюк.