Всьому виною ремонт: Нардеп з Прикарпаття не соромиться брати компенсацію за житло


Зі 170 парламентарів, що отримують компенсацію на оренду житла в столиці, майже 120 задекларували мільйони заощаджень. І щонайменше 25 з них ще й точно мають, де жити в Києві або у елітному передмісті.

Так відбувається, тому що апарат парламенту нараховує компенсацію, не перевіряючи, чи є у власності депутата або його родини столичне житло.

Про це йдеться у розслідуванні Олександра Курбатова для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

За законом, який парламентарі прийняли самі для себе, ті з них, хто не володіє житлом у столиці і 30 кілометрах навколо, мають право на компенсацію з бюджету. Тобто з грошей платників податків. Щомісяця - 20 тисяч гривень за оренду квартири чи номера у готелі “Київ”. За один день нараховується 650 гривень.

Та серед отримувачів такої компенсації виявляються не лише офіційні мільйонери, а й офіційні власники житла в столиці чи 30-кілометровій зоні навколо Києва.

Ремонтом у київській квартирі ринковою вартістю кілька мільйонів гривень виправдовує отримання компенсації за житло і нарфронтівець, прикарпатець Володимир Шкварилюк. Він із дружиною купив цю квартиру у липні 2016 року. Минулого року родина Шкварилюків поповнила автопарк із двох Вольво і Тойоти новенькими Мерседесом і БМВ. Але від щомісячної компенсації Шкварилюк не відмовився. Мовляв, ремонт у квартирі, придбаній два роки тому, ще не скінчився.