Вступ до ВНЗ: з 12 липня стартує подача заяв


З четверга 12 липня в електронних кабінетах вступників буде відкрита можливість подачі заяв до обраних закладів вищої освіти.

МОН  наголошує на необхідності ретельно перевірити внесену інформацію перед тим як формувати заяву, пише Укрінформ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Йдеться про середній бал атестата, який цього року вступники мають розраховувати самостійно, контактні номери телефонів та завантажені файли: фото, додаток до атестата, а також документ про підтвердження реєстрації в селі, якщо вступник претендує на отримання сільського коефіцієнта. Перевірити коректність інформації та доданих файлів обов'язково потрібно ДО подання першої заяви на вступ. Лише до цього моменту вступник може самостійно змінити внесені дані. Після подання першої заяви зробити це буде неможливо", - йдеться у повідомленні.

У МОН зазначили, що в попередні роки непоодинокими були випадки, коли вступники завантажували в поле для атестата зовсім інші файли - рецепти празького торту, фото домашніх улюбленців, батьків, медичні довідки тощо. Тому перед поданням заяв необхідно уважно перевірити, які саме файли додані в електронний кабінет, та чи правильно вказана інша інформація.

Водночас у відомстві наголосили, що необов'язково подавати  електронні заяви в перший день  - прийом заяв триватиме понад 2 тижні до 18-ї години 26 липня. Реєстрація електронних кабінетів триватиме до 18-ї години 25 липня.