Втікачку з Миколаївщини міліція знайшла через кілька місяців на Прикарпатті


Так, влітку 2013 року в Новоодеському ​​РВ УМВС України в Миколаївській області надійшло повідомлення про те, що безвісти зникла 33-річна місцева мешканка Ірина.

Родичі жінки розповіли правоохоронцям , що вона взяла з собою особисті документи, невелику суму грошей і, незважаючи на вмовляння батьків, поїхала в обласний центр, щоб там залишитися і влаштовувати надалі своє життя.

До речі, своїм мобільним телефоном жінка вирішила не користуватися і залишила його в батьківському домі.

Кілька днів мати не могла зв'язатися зі своєї зниклої дочкою, тому й вирішила звернутися до міліції. При цьому заявниця наполягала на тому, що жінку насильно утримують в певних місцях і називала можливі адреси перебування.

Кілька місяців правоохоронці проводили комплекс слідчо-розшукових заходів. Ірину було оголошено в державний та міждержавний розшук, направлено запити до лікарні, державну прикордонну службу і інші інстанції . Міліціонери провели перевірку можливої ​​причетності до зникнення жінки її родичів, близьких людей і знайомих.

Відпрацьовувалися різні версії причин, за якими Ірина пішла з дому - від здійснення відносно неї насильницьких дій до наявності релігійної грунту. Саме з цією метою і за наполяганням рідних безвісти зниклої і представників громадськості, які брали активну участь у пошуках Ірини, були проведені обшуки в окремих будинках і серед сільськогосподарських бригад.

У вересні місцезнаходження розшукуваної було встановлено - Ірина перебувала в обласному центрі на Прикарпатті.

Спілкуючись з міліціонерами, жінка категорично відмовилася повертатися додому.

Розповідаючи про своє життя і про обставини, за якими вона пішла з дому у пошуках іншої долі, Ірина зазначила, що чітко роз'яснювала рідним своє рішення і вмовляла не перешкоджати у здійсненні її планів .

Переконавшись, що стосовно розшукуваної не було скоєно злочинів кримінального чи адміністративного характеру, працівники Новоодеського райвідділу міліції провели з жінкою профілактичну бесіду, намагаючись переконати жінку в необхідності своєчасного спілкування з рідними.