Видатним діячам освіти Прикарпаття «світять» дворічні державні стипендії?


Кабінет Міністрів України 19 червня на своєму засіданні схвалив проект Указу Президента України «Про призначення стипендій видатним діячам освіти», зазначає прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Проект зазначеного Указу розроблено Міністерством освіти і науки. У проекті президентського Указу запропоновано призначити 20 дворічних державних стипендій для видатних діячів освіти. Рішення щодо кандидатур на одержання державних стипендій прийнято конкурсною комісією Міністерства освіти і науки 14 лютого, пише "Бріз".

«Призначення державних стипендій видатним діячам освіти свідчитиме про підвищену увагу до освітян з боку держави», - зазначає директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Сергій Дерев’янко. За його словами, це «сприятиме стимулюванню творчої співпраці діячів освіти».

Довідково: Відповідно до Указу № 906 Президента України від 10 вересня 2011 року, розмір стипендії становить 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.