Виходить новий роман франківського письменника Остапа Українця


Письменник та перекладач Остап Українець завершив роботу над новим історичним романом "Канцелярія хрестових походів".

Представлення роману Остапа Українця відбудеться на цьогорічному Форумі видавців у Львові, пише Курс.

“До цього дійшло – “Канцелярія хрестових походів” поволі виходить на фінішну пряму і готується до Форуму. Так що не забудьте знайти на ярмарку стенд “Фабули”, – розповів автор у мережі.

“Новий роман Остапа Українця “Канцелярія хрестових походів” постійно нагадує, що відшукування особи, на яку можна перекласти відповідальність за те, що відбувається, насправді не звільняє від відповідальности нас”, – анонсує книгу видавець.

Передпрезентація “Канцелярії хрестових походів” відбулася у франківському “Підземному Переході Ваґабундо” кілька місяців тому. Остап Українець покликав читачів на обговорення своєї книги “Малхут” і заразом представив новий роман, над яким тоді саме працював.

“Давня історія складається переважно з забутих речей, про які збереглися хіба окремі історичні анекдоти. За кожною великою подією стояла безліч маленьких і незначних, які не мали справити серйозних наслідків на світ – але справили. Шляхтич, котрий полює на фальшивих шляхтичів, бідний підмайстер муляра з безрадісним коханням та могилянський спудей, над котрим тяжіє прокляття могилянських спудеїв у літературі – це люди, які не зберігаються в історичних хроніках. За ними не закріплено чітких і однозначних вчинків. Такі люди – чистий аркуш, на якому проявляється все дрібне і непомітне, що потім стане великим і значним”, – з таких історій складатиметься в’язь роману “Канцелярія хрестових походів” Остапа Українця.