Вихованка калуської школи легкої атлетики виборола бронзу на чемпіонаті України


16 червня, в Сумах відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20 км серед дорослих та молоді, в якому брала участь вихованка калуської школи легкої атлетики, майстер спорту України Ганна Шевчук (Суслик).

Ці змагання входили до списку відбіркових турнірів ІААФ на чемпіонат світу, який наприкінці вересня – на початку жовтня проводитиметься в столиці Катару – місті Доха. Тому українські спортсмени, котрі ще не виконали кваліфікаційний норматив на чемпіонат світу 2019 року, який для чоловіків складає 1:22.30 год., а для жінок – 1:33.30 год., мали чи не останню можливість це зробити, - повідомляють "Вікна" .

Однак з цим завданням ніхто не впорався, навіть Олександр Білорус, який став переможцем у спортивній ходьбі на 20 км серед чоловіків, але з непрохідним у Доху результатом – 1:24.27 год. Другим фінішував киянин Сергій Будза (1:24:45), а бронзову медаль чемпіонату України здобув Сергій Світличний з Сумщини (1:24:50).

У спортивній ходьбі на 20 км серед жінок на чемпіонаті України тріумфували аж дві спортсменки з Івано-Франківщини. Друге місце посіла титулована франківчанка, МСУ Христина Юдкіна з результатом 1:36:25 год., а «бронзу» виборола вихованка калуських тренерів з легкої атлетики Миколи Шевчука і Марти Ханенків, майстер спорту України Ганна Шевчук (Суслик). Дівчина є студенткою Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, де з нею працює старший викладач кафедри спортивно-педагогічних дисциплін Дмитро П’ятничук. Спортсменка фінішувала з результатом 1:39:19 год. Перемогла ж на дистанції 20 км скороходка з Волинської області, МСУ Марія Філюк (1:35:39 год.).