Виконком затвердив список стипендіатів Івано-Франківської міськради


40 учням івано-франківських шкіл та гімназій призначили стипендію Івано-Франківської міської ради на 2018 рік.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 11 січня на засіданні виконавчого комітету, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Серед стипендіатів учні загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці позашкільних навчальних закладів та студенти вузів І-ІІ рівнів акредитації.

Як відомо, стипендія запроваджена з метою підтримки обдарованих дітей, спрямована на стимулювання молоді міста на досягнення високих результатів у навчанні, фізичній культурі та спорті, творчих здобутків у науково-дослідницькій діяльності, літературі та мистецтві.

Список стипендіатів Івано-Франківської міської ради на 2018 рік, які не є випускниками навчальних закладів у 2018 році:

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Назва закладу

Клас (курс)

Заслуги

1.

Сірко

Дмитро

Ігорович

Українська гімназія № 1

5(9)

З 2009 року займається Кіокушин-Кай карате і має багато досягнень: триразовий чемпіон України, учасник чемпіонату Європи, міжнародних зборів у Польщі, міжнародних зборів у Дніпрі, кращий спортсмен 2016р. в м. Івано-Франківську. Член збірної України з карате.

2.

Довірак

Денис

Тарасович

Українська гімназія № 1

5(9)

Учасник телешоу «Голос. Діти» (3 сезон, 2016 рік), фестивалю «Чорноморські ігри» - ІІІ місце (2017), фестивалю «Гранд-фест-Камʼянець» - грн-прі (2017); фестивалю-конкурсу «Зорепад» м.Коломия – ІІ місце(2017), конкурсу «Едельвейс» - І місце м. Івано-Франківськ (2017). Брав участь у складі дуету, який став фіналістом національного відбору Дитячого Євробачення (2016). Дует «Налиснички», у склад якого входить Денис, пройшов до півфіналу телешоу «Голос. Діти» ( сезон, 2017).

3.

Мацюк

Софія

Ігорівна

Українська гімназія № 1

6(10)

Сфера захоплень – гімназійне самоврядування, «Пласт», громадська активність (благодійні майстер-класи з писанкарства, акція «Мармуляда для солдата»). Модератор презентації завершальної книги Ерін Гантер «Коти-вояки». Призер міських етапів олімпіад з історії та біології. Член МАН – два ІІІ місця ІІІ-го Всеукраїнського етапу. Учениця бізнес-школи у Любліні.

4.

Малишевський

Арсен

Степанович

Гімназія № 2

5(9)

За три навчальні роки здобув 17 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови і літератури, англійської мови (І місце), хімії, фізики, біології, французької мови (ІІ місце), географії, інформаційних технологій, фізики (ІІІ місце) по кілька разів Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика.

5.

Рибчук

Артур

Сергійович

Гімназія № 2

5(9)

За три навчальні роки отримав 11 перемог у ІІ етапі олімпіад з хімії, фізики, біології, християнської етики, географії, мовно-літературному конкурсі імені Т.Шевченка. Є неодноразовим переможцем на сайті Break Fast у конкурсі «Орден рози». З 2017 року займається в Малій академії «Літературна творчість».

6.

Могаммад

Амір Алі

Навчально-виховний

комплекс «Школа-гімназія № 3»

10

З 2015р. – 7 перемог у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики, хімії, історії, географії, біології. Упродовж дев՚яти років займається у ДЮСШ № 1 у секціях дзюдо і самбо. З 2015р. – 21 перемога на різних турнірах із дзюдо та самбо. Найбільше досягнення – І місце у УІІІ міжнародному турнірі з дзюдо серед юнаків та дівчат 2001-2002р.н. у 2016р.

7.

Беркій

Любомир

Остапович

Івано-Франківський природничо-математичний ліцей

9

2016-2017н.р. – 5 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з біології (І місце), математики (ІІ місце), фізики, історії, хімії (ІІІ місце); 1 перемога на ІІІ етапі з біології (ІІІ місце). Закінчив музичну школу по класу акордеон.

8.

Новицький

 Кирило

Віталійович

Івано-Франківський природничо-математичний ліцей

9

2016-2017н.р. – 5 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з математики (І місце), англійської мови (ІІ місце), української мови та літератури, фізики, історії (ІІІ місце); одна перемога на ІІІ етапі з математики (ІІІ місце).

9.

Росткович

Софія

Олегівна

 

Івано-Франківський природничо-математичний ліцей

9

2016-2017н.р. – 5 перемог на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад з фізики (І місце), історії, української мови та літератури, інформаційних технологій (ІІ місце),  математики (ІІІ місце); 3 перемоги на ІІІ етапі з інформаційних технологій та математики (ІІ місце), історії (ІІІ місце).

10.

Микитчук

Романія

Романівна

СШ № 1

10

Призер і переможець міських, обласних, міжнародних пісенних конкурсів: Всеукраїнський дитячий конкурс-фестиваль популярної музики «Карпатські соловейки» (2014-2016р. І місце, гран-прі), переможець Міжнародного дитячого конкурсу сучасної релігійної пісні «Пісні серця» (2013р.), Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Яскрава країна» (2017, 1 премія), міжнародний фестиваль «Славянский венец» (Болгарія, 2017, ІІ премія), Всеукраїнський конкурс-огляд за програмою «Нові імена України»(2015, лауреат, вокал). Сприяє реалізації шкільних інтелектуальних проектів «Що? Де? Коли?», «Найрозумніший клас», «Найбільш дружний клас».

11.

Банасевич

Анна

Любомирівна

СШ № 5

10

У 2016-2017 н. р. на ІІІ етапі - друге місце з хімії. На ІІ етапі олімпіад зайняла ІІ місце з правознавства та хімії, ІІІ місце з німецької мови та історії. У 2017-2018 н.р. стала переможцем ІІ етапу олімпіад з хімії - 1 місце, інформаційних технологій- 2 місце, правознавства-2  місце, історії- 3 місце (4 предмети). Склала DSD-іспит з німецької мови для 9-класників на рівень В1. Здійснює дослідницьку роботу у гуртку теоретичної та прикладної хімії при хімічному факультеті ПНУ ім. В. Стефаника.

12.

Рипська

Софія

Євгенівна

 

СШ № 5

10

У 2016-2017 н. р. зайняла ІІ абсолютне місце на ІІ та ІІ абсолютне місце на ІІІ етапах з німецької мови, ІІІ місце на ІІ етапі з історії, ІІ місце на ІІ етапі з англійської мови, ІІІ місце на ІІ етапі з правознавства. У 2017-2018 н.р. стала переможцем ІІ етапу олімпіад з англійської мови - ІІ місце, історії - ІІІ місце. Склала DSD-іспит з німецької мови для 9-класників на рівень B1. Працює над створенням блогу про міфологію англійською мовою. Здійснює дослідницьку роботу у гуртку теоретичної та прикладної хімії при хімічному факультеті ПНУ ім. В. Стефаника.

13.

Бондар

Анна

Григорівна

СШ № 5

8

У 2016-2017 н. р. зайняла ІІ місце з математики на ІІІ етапі , І місце з фізики, математики, української мови та літератури, ІІ місце з хімії на ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад та ІІ місце на ІІ етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім.П.Яцика . У 2017-2018 н.р. зайняла І місце з англ. мови , ІІ місце з математики та хімії на ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад.

14.

Гуменюк

Юлія

Юріївна

СШ № 11

10

Два ІІ місця на ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з французької та англійської мов. Крім того, переможниця ІІ етапу олімпіад з біології, української мови, фізики. Учасник Малої академії наук, секція хімії.

15.

Яремчук

Ірина

Олександрівна

СШ № 11

10

За час навчання у школі здобула 29 призових місць на ІІ та ІІІ етапах предметних олімпіад. Найбільші здобутки: ІІ місце з економіки на ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади, І місце на міському математичному та ІІІ на економічному турнірах. Також перемагала на олімпіадах ІІ етапу з математики, правознавства, економіки.

16.

Озарків

Іванна

Василівна

ЗШ №

12 ім.Івана Франка

 

9

Чемпіон України з жіночого футболу у вищій лізі. Учениця здобула ряд визначних перемог і нагороджена 12 грамотами та дипломами у 2016-2017 роках, найважливіші з яких - грамота за III місце в чемпіонаті України з футболу серед дівочих команд WU-14.

17.

Козубаш

Софія

Ігорівна

ЗШ № 19

8

За роки навчання в школі здобула 20 перемог: на олімпіадах з української мови, у конкурсі з української мови ім. П.Яцика, мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської мови ім.Т.Шевченка, конкурсах «Україна, в якій я хочу жити», «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» , «Моя спроба наукового дослідження в різних аспектах зарубіжної літератури», конкурсі буктрейлерів «Книга у кадрі», а також олімпіад з математики, хімії, англійської мови та географії.

18.

Мельничук

 Вадим Михайлович

 

ЗШ № 25

10

18 перемог у олімпіадах з хімії, географії, історії, економіки, мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Закінчив школу спортивно-бального танцю «Фієста». Вихованець Малої академії наук, а також є слухачем секції загальної біології Івано-Франківського обласного відділення МАН Слухач заочної форми навчання підготовчих курсів з основ журналістики «Школа універсального журналіста» на базі «Острозької академії».

19.

Міщук

Діана

Сергіївна

МДЕС, ЗШ № 17

10

Неодноразовий лауреат та переможець міжнародних та всеукраїнських конкурсів: чотири роки поспіль – переможець всеукраїнської новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція», організованої Національним еколого-натуралістичним центром, чотири роки поспіль переможець всеукраїнського конкурсу з флористики і фітодизайну,  виборола ІІ місце у міжнародному дитячому проекті «Наші однолітки, міста і регіони – давайте познайомимося ближче» (Польща), гран-прі всеукраїнського конкурсу з флористики та фітодизайну «Україна вишивана».                                                           

20.

Цюпер

Ольга

Віталіївна

МДЕС, З

ПМЛ

9

Відвідує гуртки «Аматори зеленої архітектури», «Флористика». Неодноразовий переможець, фіналіст Всеукраїнських та обласних, міських конкурсів, фестивалів, виставок, акцій. Член Ради учнівського самоврядування закладу та Ради закладу, учасниця Міжнародного проекту в рамках програми GLOBE.

21.

Шайбан

 Вікторія Володимирівна

МЦДЮТ,

ЗШ № 15

9

Переможець та призер міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів: І місце у міжнародному конкурсі-виставці з образотворчого мистецтва «Міста-побратими, регіони – познайомимось ближче» (Польща), ІІ місце в обласній виставці-конкурсі «За світлом Різдвяної зорі»; ІІІ місце у міській виставці-конкурсі «Стрітенська мозаїка».

22.

Яручик

Данило

Романович

МЦДЮТ,

ЗШЛ № 23

9

Переможець та призер фестивалів та конкурсів міжнародного, всеукраїнського, обласного та міського рівнів: ІІ місце у міжнародному конкурсі-фестивалі «Іван Попович збирає таланти» (м.Рахів, номінація- «вокал»); гран-прі Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Осінні зоряні мости» (м.Івано-Франківськ, номінація «фортепіано»). Багаторічний волонтер Мальтійської служби допомоги.

23.

Мандроцин

Наталія

Богданівна

ДМШ № 1

ім.М.Лисенка

СШ № 11

6

9

 

Переможець обласних та всеукраїнських конкурсів. 2014, 2017 р. - ІІ місце в обласному конкурсі у категоріях «бандурист-інструменталіст» та «бандурист-вокаліст». І місце в обласному конкурсі виконавської майстерності ім. В.Барвінського, дипломант всеукраїнського конкурсу ім. М.Лисенка, виступ із камерним оркестром у концерті «Юні віртуози».

24.

Андрусяк

Ярослав

Ярославович

ДМШ № 2 ім. В.Барвінського

ЗШ № 28

3

6

2016р. – гран-прі на ХV обласному відкритому конкурсі-фестивалі української естрадної пісні «Водограй» ім. В.Івасюка; І місце на 4-му Всеукраїнському вокально-хореографічному фестивалі-конкурсі «Самоцвіти»; І місце на Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Україна в моєму серці»; І місце на І Всеукраїнському конкурсі юних музикантів «Франкове підгір՚я»; І місце на 17 Всеукраїнському дитячому фестивалі-конкурсі популярної музики «Карпатські соловейки»; І місце на Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Єдина країна»; 2017р. – І місце на ХVІ обласному відкритому конкурсі-фестивалі української естрадної пісні «Водограй» ім. В.Івасюка; гран-прі на 18 Всеукраїнському дитячому фестивалі-конкурсі популярної музики «Карпатські соловейки»; гран-прі на 4 міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв «Іван Попович збирає таланти -2017»; учасник телевізійного проекту «Голос діти».

25.

Іванюк

Катерина

Михайлівна

ДМШ № 3

 

6

2016р. – І місце всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального мистецтва ARTLIKEFEST, І місце як солістка зразкового ансамблю домристів «Музолька»; 2017р. – І місце на обласному конкурсі виконавської майстерності; гран-прі як солістка зразкового ансамблю домристів «Музолька» на всеукраїнському конкурсі юних музикантів «Франкове Підгірʼя».

26.

Обухов

Дмитро Олександрович

МЦНТТУМ,

ЗШ № 15

8

У 2015 році зайняв ІІ місце в обласній олімпіаді з радіоелектронного конструювання,  2016 рік – ІІ  місце в обласній виставці-конкурсі техніко-технологічних виробів. 2017 рік – ІІ місце у міській та І місце в обласній олімпіаді з радіоелектронного конструювання. Виборов право участі у Всеукраїнській олімпіаді з радіоелектронного конструювання у 2018 році.  Здійснює конструкторські розробки, які розміщує на своєму каналі в інтернетресурсах.

27.

Дімбровська

 Ірина

Андріївна

СДЮСШОР № 1

СШ № 11

 

7

Неодноразова чемпіонка та призерка першостей області, міста та міжнародних турнірів із спортивної гімнастики: 3-тє місце - спортивні ігри школярів області, 1-ше місце чемпіонат області серед молоді та юніорів, 2-ге місце - відкритий турнір С.Бандери, 1-ше місце - міжнародний турнір «Зірки Прикарпаття», 3 місце - чемпіонат України «Олімпійські надії».

28.

Глеб

 Ірина

Миколаївна

СДЮСШОР № 1

СШ № 11

 

8

Неодноразова чемпіонка та призерка першостей області, міста та міжнародних турнірів зі спортивної гімнастики: 1 місце - спортивні ігри школярів області, 2 місце - Міжнародний турнір «Зірки Прикарпаття», 1 місце- турнір-меморіал МС Віри Дяченко, 3 місце - турнір С.Бандери, 4 місце міжнародний турнір «Tuk-Pokal» Лейпціг (Німеччина), 2 місце - чемпіонат області, 6 місце - командний залік чемпіонат України серед юніорів м.Кропивницький.

29.

Данилейко Анастасія Богданівна

ДЮСШ № 2,

ЗШ № 15

7

Входить в десятку кращих спортсменів Івано-Франківської області. Минулого року брала участь у чемпіонаті області з плавання серед 2003 р.н. та молодших, де здобула десять перших місць; всеукраїнських змаганнях з плавання м. Болгарія І місце; чемпіонаті України  з плавання м.Дніпро.

30.

Іваницька Людмила Вікторівна

ДЮСШ № 3,

ЗШ № 19

 

5

У 2017 році Людмила виборола срібну медаль Чемпіонату світу із Блискавичної Гри в Шахи серед дівчат віком до 10 років, що проходив у м. Мінськ (Білорусь). Також цього року Людмила двічі ставала срібною призеркою Чемпіонату України з шахів серед юнаків та дівчат до 10 років та Чемпіонату України з шахів серед юнаків та дівчат до 12 років. Є багаторазовою чемпіонкою області з класичних, швидких шахів та з блискавичної гри.

31.

Кіцул

Вероніка

Петрівна

Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат

 

9

За підсумками 2016-2017н.р. посіла перше місце в рейтингу закладу. Найвищі здобутки з української мови, фізики, математики, інформатики, англійської мови, хімії, біології. За рік навчання здобула 2 перемоги в олімпіадах обласного рівня з фізики та математики. Була відзначена в особистій першості на обласному турнірі юних математиків, посіла ІІ місце в обласному турнірі юних біологів. У цьому навчальному році братиме участь у 8-ми обласних олімпіадах. Член МАН у секціях «українська мова » та «експериментальна фізика».

Список стипендіатів Івано-Франківської міської ради на 2018 рік, які є випускниками навчальних закладів у 2018 році:

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові

Назва закладу

Клас (курс)

Заслуги

1.

Макаревич

Роман

Володимирович

Українська гімназія № 1

7(11)

За два останні роки здобув багато перемог, найвагоміші – ІІІ місце на ІУ етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії та І місце на ІУ етапі Всеукраїнської олімпіади з астрономії. Член МАН, відділ фізика, секція астрономія та астрофізика. Був учасником обласного етапу турніру юних хіміків у складі команди  «Веселі колбочки» та турніру юних фізиків у складі команди «Баріогенезис».

2.

Галюк

Марія Арсенівна

Гімназія № 2

7(11)

Упродовж 2013-2016 років здобула перемогу на обласних конкурсах вокальних ансамблів. Була призером змагань та чемпіонатів зі спортивної ходьби. У складі гімназійного вокального ансамблю «Галичани» стала володарем гран-прі Міжнародного конкурсу народної творчості «Олімп збирає таланти – 2014», Греція м. Халкідіки гран-прі, в Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Golden Lion» м. Львів (2017р.), І місце в обласному конкурсі-святі патріотичної пісні (2015 р.), І місце у міському конкурсі української патріотичної пісні «Ой у лузі червона калина» (2013, 2014, 2015, 2016 р.), І місце в загальноміському конкурсі «Бо прийдуть до тебе три празники в гості» (2013, 2014, 2015, 2016, 2017 р.), ХІІІ, ХIV, XV дитячо-юнацькому фестивалі «Таланти землі Галицької» (номінація «Малі вокальні жанри»). Брала участь та здобула перемогу на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики.

3.

Коротка

Наталія

Олександрівна

ЗШ № 3

11

Активна учасниця конкурсів «Кенгуру», «Геліантус», «Левеня», «Колосок», «Грінвіч». ІІ місце у загальноміському конкурсі мультимедійних проектів «Андрей Шептицький – апостол єдності і миру», ІІ місце в конкурсі малюнку «Охорона праці очима дітей». Другий рік поспіль Наталія – абсолютний переможець ІУ етапу Всеукраїнської олімпіади з польської мови та літератури.

4.

Харишин

Назарій

Остапович

ЗШ № 10

11

Неодноразовий переможець ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури, інформаційних технологій, біології, географії, фізики, історії, хімії, математики, економіки. Переможець ІІІ етапів олімпіад з біології та фізики, економіки. Учасник ІV етапу всеукраїнської олімпіади у Кривому Розі. Учасник загальноміського інтелектуального конкурсу «Що? Де? Коли?». Займав призові місця у клубах спортивного танцю «Глорія», «Динамо».

5.

Пенкалюк

Степан Володимирович

ЗШ № 12

 ім.Івана Франка

 

11

З 2016 року - президент учнівського самоврядування. Переможець конкурсів: «Таланти землі Галицької» (номінація «Художнє читання»); читців поезій, приурочених 160-річчю з дня народження Івана Франка; учнівських творчих робіт «Кіборги під Крутами та Донецьком»; «О, велич таланту!» (номінація «Поезія»). Посів призові місця у Всеукраїнському конкурсі есе на тему «Я і суспільство моєї мрії» та конкурсі творчих учнівських робіт «Місто, у якому я хотів би жити». У жовтні 2017 року Пенкалюк Степан посів призові місця у загальноміських конкурсах: «Зродились ми великої години» у номінаціях «Есе» та «Поезія», «Олюднимо історію разом» у номінації «Есе».

6.

Терлецька Ліліана Степанівна

ЗШ № 22

11

За останній навчальний рік здобула 6 перемог у олімпіадах різних рівнів з образотворчого мистецтва, правознавства, історії. Найбільше досягнення – ІІІ місце у ІУ етапі олімпіади з правознавства. У 2016р. закінчила Івано-Франківську державну дитячу художню школу та ДМШ № 2 ім. В.Барвінського за спеціальністю «гітара». Неодноразовий призер на відкритих та обласних змаганнях зі спортивно-бальних танців, займається у клубі спортивно-бальних танців «Динамо». Член молодіжної спільноти «Агіос», яка діє при церкві Матері Божої Неустанної помочі.

7.

Шийка

Марко

Андрійович

Івано-Франківська Мала академія наук учнівської молоді,

ЗШЛ № 23

11

З 2015 року займається в секціях медицини та англійської мови, дійсний член Івано-Франківської Малої академії наук. За цей час двічі брав участь у Всеукраїнській літній хіміко-біологічній школі МАН у Пущі-Водиці, де був відзначений за найкращу доповідь з хімії. У 2017р. був учасником Українського нейроконкурсу, де став фіналістом. Змагання відбувалось англійською мовою. У вересні 2017р. як вихованець секції англійської мови брав участь у Науковій школі з англійської мови (м. Київ). Переможець всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України (секція медицини, відділення хімії та біології) – дипломи І та ІІІ ступенів.

8.

Клим

Остап

Романович

Івано-Франківський коледж

фізичного виховання

 

4 курс

Виконав норматив кандидата у майстри спорту з боротьби дзюдо. Активно бере участь у змаганнях обласного та всеукраїнського масштабу. У складі збірної області неодноразово виступав на чемпіонатах України серед дорослих, призер  міжнародного турніру з боротьби на приз міського голови м. Львова.

9.

Приймак Ростислав Ярославович

Івано-Франківський фізико-технічний ліцей

ІІІ курс (11)

Неодноразовий переможець олімпіад з математичних дисциплін. Двічі посідав ІІІ-є місце обласної олімпіади з математики, призер ІІІ фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України, призер обласного турніру юних математиків (3-тє місце).