Викиди з "Титану": до лікарів звернулися вже 40 українських прикордонників


Близько 40 службовців Херсонського прикордонного загону звернулися до медиків зі скаргами на погане самопочуття, п'ятьох з них направили на обстеження до Одеси.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"За останні дві доби близько 40 прикордонників звернулись зі скаргами до медиків. Симптоми - нудота, запаморочення, першіння в горлі. П'ятьох із них направлено до шпиталю Одеси для комплексного обстеження", - сказав Слободян.

Разом з тим він зауважив, що прикордонники продовжують нести службу на КПВВ з окупованим Кримом - "Каланчак" і "Чаплинка". Слободян повідомив, що там перебувають також прикордонні медики з Одеси, які надають допомогу особовому складу і готові надати таку допомогу в разі необхідності і місцевим мешканцям, додав Слободян.

Як повідомлялось, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де знаходиться завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди із заводу "Титан".

Згодом кримський “Титан” призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини вирішила евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Крім того, тимчасово зупинено роботу КПВВ "Каланчак" та "Чаплинка" на кордоні з Кримом.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.