Виставки, лекції та кінопокази: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня — з 13 до 19 травня.

Зокрема, у понеділок, 13 травня о 18 годині в підземниму переході Ваґабундо відбудеться творчий показ акторів театру-студії ГРОТЕСК.

Курс сценічної мови: Акторська інсталяція "Ці вільні метелики" за п'єсою Леонарда Герше, у якій порушується тема власної свободи, а також стереотипи щодо особливого ставлення до "особливих" людей.

Вхід - 50 гривень.

Світлина від Театр-студія ГРОТЕСК.

У середу, 15 травня о 17 годині в університеті короля Данила відбудеться майстер-клас для пар "Мости та опори у ваших стосунках".

Метафора стосунків у парі - це міст. На майстер-класі будемо працювати із метафоричними асоціативними картами на тему стосунків. Як це вам допоможе?
- зможете краще вибудувати міст взаєморозуміння у стосунках із коханою людиною,
- відкриєте, на які опори спирається ваш "міст",
- віднайдете нові мости у стосунках.

Реєстрація обов'язкова

Світлина від Карітас Івано-Франківськ.

Цього ж дня, о 18 годині в "Ваґабундо" відкриття виставки "Lost and Found/Втрачений і знайдений" митців з Коломиї - Nomeda Ciurlionyte, Наталя Захарчук, Василь Андрушко.

Знайдені обєкти можуть розглядатися, як твори мистецтва самі по собі, а також, як джерело натхнення. Мене захопив процес складання іржавих цвяхів, болтів, бісеру, бантиків, сухих квітів, склеєних і пофарбованих обрізків дерева. Неймовірні комбінації Знайдених обєктів створювали дивовижні і тривожні образи. Надихаюча ідея цієї виставки зявилася у мене після перших відвідин Bagamundo, після чого я почала збирати всі ці елементи разом, які символізують звязок і бажання відчуття, щоб утримувати швидкоплинний візуальний момент.

Світлина від Ініціатива ЦСМ - Центр сучасного мистецтва Івано-Франківська.

Також о 18 годині на стадіоні Рух розпочнеться футбольний матч "Прикарпаття" - "Металіст 1925".

Чемпіонат України. Перша ліга. 24-й тур. Продаж квитків розпочався 12 травня о 08:00. 

Світлина від МФК Прикарпаття.

А о 18:30 в книгарні Є презентують книгу Дари Корній «Місяцівна».

Терезу кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця. Мама Василина, прагнучи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг — лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється: з настанням повні щось лихе наче вселяється в дівчину — і вона опритомнює на старому сокальському цвинтарі з кров'ю під нігтями та присмаком крові в роті. Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.

Світлина від Книгарня

У четвер, 16 травня Urban Space 100 запрошує на показ фільму "Барбара", який пройде у рамках Французької весни в Україні. Початок о 20:00.

Бріджит готується до ролі відомої французької співачки Барбари. Актриса опрацьовує характер, жести, манери та інтонації Діви. Розучує партитури, переймає міміку — і все більше зливається з персонажем. Режисер також готується до зйомок: вивчає архівні кадри, займається підбором музики. Він натхненний і навіть одержимий, але Барбарою? Чи її втіленням?

У п'ятницю, 17 травня о 18:30 в громадському ресторані Urban Space 100 розкажуть про "Люди, які грають в ігри. Геймери та кіберспорт"

Геймери — люди які грають у відеоігри, є поруч нас. Це може бентежити, злити, або, навіть лякати. Ми спробуємо розвіяти міфи навколо цього явища і запропонуємо діалог між тими, хто грає, і тими хто дивиться на це зовні.

Професійні геймери — кіберспортсмени. Хто вони, як і скільки заробляють? Поговоримо про те, що сьогодні собою являє індустрія кіберспорту, дізнаємось про провідні компанії, що працюють в ній, та про найпопулярніші кіберспортивні дисципліни.

Світлина від Urban Space 100.

У суботу, 18 травня о 14 годині в підземниму переході Ваґабундо стартує майстер-клас з Олексієм Гнатковським.

Під час майстер-класу ви отримаєте живе спілкування з актором, відповідь на питання: «Що таке акторське мистецтво? Талант чи праця все-таки?», тренаж-імпровізацію. Також Ви зможете трішки доторкнутися до канонів театрального мистецтва, познайомитися з новими цікавими людьми, весело і неординарно провести час.

Світлина від Театр-студія ГРОТЕСК.

Цього ж дня о 16 годині в книгарні Є відбудеться лекторій #Healthy.

Лекторій» - це серія лекцій, присвячених темам: #Speak(риторка) , #See(мистецтво) , #Eat(кухня), #Healthy(здоровий спосіб життя). Наша ціль, щоб кожна людина будь-якого віку та професії опанувала нові навики в абсолютно не знайомій їй діяльності. Ми розкажемо тобі про важливі речі по максимум інформативно, швидко, детально, а головне креативно!

Цього разу лекція - #Healthy, присвячена здоровому способу життя. Вхід безкоштовний, втім реєстрація обов'язкова.

Світлина від Івано-Франківська ФРІ.