Виставки, лекції та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вечірки, презентації, виставки, лекції або ж тренінги. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 6 до 12 листопада.

У вівторок, 7 листопада о 19:00 в громадському ресторані "Urban Space 100" відбудеться презентація культурного проекту "Японія. Традиція краси".

2017 рік - рік Японії в Україні. В Івано-Франківську під час проекту "Японія. Традиція краси" з 9 до 19 листопада відбудеться ряд подій (фото-виставка, цікаві зустрічі, кіноклуби, майстер-класи японських мистецтв для дітей і дорослих, мультфільми), які презентують таку іншу по культурі і традиціям та географічно далеку нам країну. 

Кодекс честі, традиція чаювання та сумі-е - за цими та іншими традиціями Японії, стоять такі чесноти як - чесність, справедливість, внутрішня рівновага... Так наприклад, дотримання Кодексу честі у всіх сферах громадського та політичного життя - є однією з причин феномену Японського успіху. Можливо, і нам є що запозичити від дивовижної Японії, для себе, для рідних, для міста та для країни. Можливо, знайомлячись з культурою Японії, ми ще більше наблизимося до відповіді на питання - якими ми маємо бути для своєї країни. 

На презентації буде представлено програму заходів проекту з переглядом фрагментів японського кіно та мультфільмів.

Світлина від Urban Space 100.

У середу, 8 листопада о 12:00 в громадському ресторані "Urban Space 100" відбудеться зустріч від ОБСЄ Cafe присвячена темі Прав людини в України.

Факти, спостереження та свої погляди розкажуть спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні: представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), управління забезпечення прав людни Нацполіції України) та Регіонального центру безоплатної правової допомоги.

Діє попередня реєстрація за посиланням.

Світлина від Urban Space 100.

У четер, 9 листопада о 13:00 у фортечній галереї «Бастіон» стартує дводенна виставка-презентація сучасної друкованої продукції «Сторінками української книги».

Захід під гаслом «Читаємо українське. Читаємо українською», що в Івано-Франківську організовують четвертий рік поспіль, присвятили до Дня української писемності і мови та з нагоди 75-ї річниці створення УПА. Упродовж 9-10 листопада свої книги презентуватимуть знані поети, письменники Прикарпаття та гості з сусідніх областей.

Цього ж дня, о 18:00 в "Urban Space 100"  проведуть лекцію Каталонія. Рух за незалежність.

Присутні обговорюватимуть регіон Каталонія, його історію, причини конфлікту та останні сучасні тенденції з приводу його руху за незалежність від Іспанії. Спеціальнй гість заходу – завідувавач кафедри міжнародних відносин Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника, кандидат історичних наук Гурак Ігор Федорович.

Світлина від Urban Space 100.

Також о 18:00 у дворику Шевченко Три, відбудеться дискусія "СУП. Створи Урбан Проект"

Створюємо традицію думати про своє місто. Хочемо позначити точку на мапі та час в календарі куди кожен зможе прийти говорити про здійснені/заплановані/омріяні проекти розвитку міського простору. Будь-хто - студент/підприємець/державний службовець/просто містянин. Це один вечір щотижня, де на великий спільний стіл ми зможемо викласти всі наші проекти, обговорювати/створювати/експерементувати/перевіряти/розвивати їх. Тут буде можливість ділитись своїми ідеями/мріями/турботами/досвідом про міський простір, розказати про свій проект, знайти однодумців, дізнаватись про найактуальніші зміни міського середовища, а можливо вперше спробувати долучитись до такого роду активності. Команда, що лиш починає зможе отримати пораду/допомогу/підтримку/консультацію. Досвідчені зможуть збільшити спроможність, та своєю підтримкою допомогти місту отримати нові проекти, розширити спільноту тих, хто піклується про спільне.

Світлина від MetaLab.

У п'ятницю, 10 листопада о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі відбудеться показ вистави "Готель двох світів".

Не поспішайте до виходу – його просто нема…Прийшов час запитань, відповідь на які… неминучa. Внаслідок фатальної недбалості Жюльєн Порталь, - головний редактор престижного журналу, бабій та цинік, - опиняється у предивному місці, мешканці якого зайняті одним: вони чекають...відповіді.

У суботу, 11 листопада о 11:00 в громадському ресторані "Urban Space 100" відбудеться воркшоп Олександри Білязе: Мистецтво надихаючого виступу.

Вольтер колись казав, що чудова думка втрачає свою цінність, коли вона погано висловлена. А чи бувало у вас колись так, що ви не знали як правильно це зробити? А може ви завжди хотіли впевнено себе відчувати під час виступу і отримувати від нього задоволення чи вільно висловлюватися щодо будь-якої теми? Якщо хоч на одне питання ви відповіли ствердно, то приходьте на воркшоп з публічних виступів «Мистецтво надихаючого виступу». Там ви дізнаєтесь відповіді на всі ваші питання та отримаєте безліч порад та настанов для вашого майбутнього в ролі оратора. 

Реєстрація за посиланням.

Світлина від Urban Space 100.

Цьогож дня о 11:00 в готелі "Станіславів" пройде форум «Культурні проекти: ефективні практики у регіонах».

В рамках Форуму «Культурні проекти: ефективні практики у регіонах» заплановані: - Виступи спікерів та обговорення тем про культурні процеси в малих містах: виклики, рішення, практики. - Спільна дискусія зі спікерами та учасниками форуму у форматі відкритого діалогу.

Обов'язкова реєстрація за посиланням

Світлина від Наступний Проект.

На завершення тижня, 12 листопада у Франківському драмтеатрі покажуть виставу "Вона - Земля".

«Я писав тому, щоб струни душі нашого селянина так кріпко настроїти і натягнути, щоби з того вийшла велика музика Бетховена» (В.Стефаник). Бог, Мати, Син, Земля, Дорога – святі образи на іконостасі планети. Мученики та праведники історії людства волають про милосердя та любов, про воз‘єднання Матері і Сина, про кінець війни… Вистава-зойк Матері-Землі по убитим дітям, у якій «очищення», трансформація безмежного болю у безмежну віру, у світло творіння Нації відбуваються через сакральне молитовне дійство. «Біль, переплавлений у Божій любові, перероджується у духовну цілісність, духовне покликання, силу… Це натягнута струна, якої торкається рука генія… Шевченка, Франка, Стефаника і звук цей – передчуття України, якої ми прагнемо…»