Вистави, лекції і виставки: Що цікавого цього тижня у Франківську


Виставки, вистави, лекції та святкування. Щодня у Франківську відбувається безліч цікавих подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 30 жовтня до 5 листопада.

Зокрема у вівторок, 31 жовтня о 12 год. у Франківському драмтеатрі (вул. Незалежності, 42) відбудеться показ вистави "По щучому велінню"

В одному королівстві, у одного Короля…не було спокою ні дня! Ніхто не знав чому невпинно вередує Королівна! Так би й досі це тривало – та по-доброму все стало! Славний парубок Хома Щуку ізловив із дна! Хлопець рибу відпустив - всі бажання враз здійснив! Подивитись на це диво ми запрошуєм Вас щиро! Завітайте ж по хотінню, та й по-щучому велінню!    

О 14:30 в ІФНТУНГ аудиторія 02, центральний корпус (вул. Карпатська, 15) в рамках старту 12-го конкурсу стипендіальної програми «Завтра.UA» Анна Шийчук - приватний психотерапевт сімейний психолог, проектний менеджер ініціативи «Дрібнота», стипендіат «Завтра.UA» – проведе інтерактивну лекцію «Встигнути все: стратегічний таймменеджмент».

Результат пошуку зображень за запитом

Цього ж дня о 16:00 год. в галереї «Арт на мур» відкривається виставка сучасної фотографії Ольги Кукуш «Експансія».

Проект "Експансія" – це погляд з кількох ракурсів на екологічну ситуацію, проблеми використання одноразового посуду та сортування сміття, очима фотохудожника.

На виставці будуть представлені нові фотопроекти й масштабні провокативні інсталяції , в яких мисткиня віддзеркалює швидкоплинність й прискореність життя, споживацьке поводження й байдужість людей, як  до природи, так і один до одного, переважну одноразовість всіх стосунків.

Результат пошуку зображень за запитом

На завершення дня о 19.00 год. у Франківському драмтеатрі (вул. Незалежності, 42) відбудеться урочистий концерт в рамках відзначення 500-річчя Реформації на Прикарпатті "СВІТАНОК СЕРЦЯ".

Вхід вільний. Живий звук.

 

В середу, 1 листопада о 13.30 год. у приміщенні Івано-Франківського університету права імені Короля Данила (вул. Є.Коновальця, 35) відбудеться відкрита лекція Євгена Захарова, правозахисника, директора Харківської правозахисної групи, учасника дисидентського руху 1970-1980-х років.

Світлина від Міжнародний Центр Перспективних Досліджень - МЦПД.

О 18 год. у приміщенні Івано-Франківського коледжу фізичного виховання за адресою: м. Івано-Франківськ вул. Г. Мазепи 142 а відбудеться посвята вихованців Баскетбольної академії.

Результат пошуку зображень за запитом

На завершення дня о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі (вул. Незалежності, 42) відбудеться показ вистави Кар'єрні ігри.

Лузерам вхід суворо заборонений: успіх не терпить слабкості!  Заради нього можна багато чим пожертвувати  та  «Успіх» жадібно  підіймає ціну… Що криється під цією блискучою обгорткою?  Правдивий сенс життя чи може «апокаліптичний звір», посягаючий у кінцевому рахунку  на одвічні людські цінності..?

Фернандо не сумнівається ані в своїх силах, ні в тому, що отримає роботу у престижній  міжнародній команії «Dekia» . Жодна співбесіда,  і навіть троє «зубатих» конкурентів, не видаються йому серйозною перепоною до мети…Але  таємничі завдання невидимого рекрутера  ламають  «пряму» його ідеально спланованого дня...

В четвер, 2 листопада о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі (вул. Незалежності, 42) відбудеться показ вистави Заробітчанки або Мамо, повернись…

Вигаданий світ примарного благополуччя манить відкритими шляхами, безмежними можливостями та розкошами "справжнього" життя... Заманює туди, де шляхи перетворюються на манівці, праця – на дим, можливості - на безвихідь. А життя...позбувається сенсу.

Сповідь семи заробітчанок, відкриє правду про тисячі їм подібних. Вони шукали щастя...

А може щастя і сенс життя: просто бути там, де ти потрібен... 

На завершення робочого тижня в п'ятницю, 3 листопада о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі (вул. Незалежності, 42) відбудеться показ вистави Солодка Даруся.

"Життя — то трояка ружа... то чорне тобі покажеться, то жовте, а там, дивися, загориться червоним. Ніколи не знаєш, яку фарбу завтра уздриш..." Найкращі солодощі можуть перетворитись на гірку отруту, наймиліша людина — на ворога, любов — на прокляття... А німота буває сильніша від найгучніших слів. Односельці вважають німу Дарусю божевільною та подейкують, що їй не можна... цукерок... Приголомшуюче одкровення в пронизливій пісенній оздобі, при тріпочучому, мов серце, світлі каганця. Вистава, що стала подією в театральному житті України та примусила заговорити про Івано-Франківський театр, як такий, що має потенціал для виходу на світовий рівень мистецтва. Краща, за словами авторки, постановка культового твору.

В суботу, 4 листопада о 12:00 в ресторані "Zdorovyй" (вулиця Володимира Великого 10б) відбудеться лекція "Біг як спосіб мислення".

Своїми думками та досвідом поділяться члени бігового клубу - любителі та професіонали, які точно мають, що розповісти, та знають, як надихнути вас до нових звершень, до змін, до того, щоб врешті-решт перебороти власний страх та лінь і прокидатись щасливими та сповненими енергії.

Лекція

Цього ж дня о 18:00 в "Urban Space 100" відбудеться епічна лекція: «Фантастична революція та де її шукати. 1917 рік».

«Фантастична революція та де її шукати» – презентація журналу «Артефакт», епічна лекція про 1917 рік, Грушевського, Центральну Раду, Петлюру, Винниченка та інших соціалістів, які сто років тому розпочали будувати молоду державу, відмовилися від армії та поринули у пітьму. Тільки чорний гумор, тільки нові смисли, тільки УНР-хардкор!
Чому у Грушевського при в’їзді до Києва згоріла борода, але його можна називати батьком-засновником?

Що робив і де був Євген Коновалець, коли Винниченко пропагував ліву риторику?

Чому Симон Петлюра постійно курив дешеві цигарки та чи має відношення його звичка до підгорілої бороди Михайла Сергійовича?

Як влада УНР намагалася випередити Леніна і Троцького та організувати свій УНР-СРСР з блек-джеком, трудовими конгресами та робітничо-селянськими тусівками?

Відповіді на ці та інші запитання – у науково-популярній лекції.

Світлина від Артефакт.