Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 12 до 18 березня.

У вівторок, 13 березня о 12 годині в театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "Красуня і чудовисько".

Інколи за гарним обличчям та лагідними словами ховається справжній монстр, а за потворним обличчям та похмурим характером - прекрасний Принц. І тільки серце завжди допоможе відрізнити правду від брехні. Щоб врятувати свого батька, Бель вирішує назавжди залишитися замість нього у старовинному замку у самісінькій гущавині лісу. Господар палацу – непривітна і огидна потвора, і дівчина переконана, що більше ніколи не побачить ані сонячного світла, ані свого батька, але… виявляється, справжніх друзів - як і справжнє кохання - можна знайти будь-де! Трохи моторошна, але дуже ніжна казка про Красуню і справжнє кохання.

У середу, 14 березня франківців запрошують в громадський ресторан Urban Space 100 на перший BA Meet-up в Івано-Франківську. Початок о 19 годині.

Це місце для зустрічей бізнес аналітиків і не тільки. Тут ви зможете почути розповіді на актуальні бізнес аналітичні теми, розширити коло своїх професійних знайомств та приємно провести час за спілкуванням з розумними людьми. Цього разу нашими спікерами будуть: Ірина Крючкова - менеджер компетенцій Бізнес аналітичного офісу SoftServe, CBAP, CSPO, SAFe Agilist, бізнес аналітик з більш ніж 12-річним досвідом в бізнес аналізі. Михайло Шелудяков та Iryna Chaviak - бізнес аналітики компанії SoftServe.

Світлина від Urban Space 100.

У четвер, 15 березня о 18:00 в театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "Нація".

Вистава на основі реальних подій 40-х років XX сторіччя на скривавленій Гуцулії — своєрідний спіритичний сеанс. Молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору крізь час роз'ятрить та відкриє навічно незагоєні рани давно минулого, подарує сповідь та прощення "своїм" та "чужим", "невинним" та "винним" мученикам історії. Бо тільки з любові та у муках народжується нове чисте життя. Народжується НАЦІЯ.

Цього ж дня, о 18:00 годині в Книгарні "Є" розкажуть як видати книгу і не збожеволіти? За лаштунками видавничих справ.

Що ми знаємо про видавничий процес? Яким чином книжка потрапляє на полиці книгарень? Як відбувається процес придбання прав на переклад та які найголовніші проблеми стоять перед молодими українськими видавництвами? Відповіді на ці та інші запитання дадуть представники франківських видавництв «Вавилонська бібліотека» та «П’яний корабель» Роман Малиновський і Христина Михайлюк. На дискусії «Як видати книгу і не збожеволіти? За лаштунками видавничої справи» ви також почуєте різні професійні лайфхаки та цікавинки з видавничого життя та зможете поспілкуватися з тими, хто безпосередньо формує український читацький ринок сьогодні.

Світлина від Книгарня

Вже у п'ятницю франківців запрошують на вечір поліцейського кіно​. Вхід - 30 гривень

Івано-Франківська ФРІ знову організовує кіноніч для Вас. Цього разу будемо переглядати такі культово-комедійні фільми, як: - "Поліцейська Академія"; - "Поліцейська Академія 2. Їх перше завдання".

Світлина від Кіноночі від ФРІ.

У суботу в університеті Короля Данила пройде конференція для ІТ-початківців та студентів "It Rally Starters".

У програмі події: - знайомства з найбільшими ІТ-компаніями міста; - презентації ІТ-курсів та курсів іноземних мов; - корисні поради щодо працевлаштування та майбутньої кар’єри; - а також цікаві доповіді, корисні знайомства та багато іншого.

Обов'зкова реєстрація. Початок о 09:00.

Світлина від ITRally.

Цього ж дня, драмтеатр запрошує на прем'єрний перегляд вистави "Любов до гробу".

Неймовірна жінка вміє наповнити життя чоловіка, якого кохає. Вона щедра, пристрасна. Вона віддає всю себе цілковито. Від неї нікуди не дітися. Якщо ви намагаєтеся бути терплячим, вас звинувачують у холодності. Якщо ви відмовчуєтеся у відповідь на провокації, то ви автоматично стаєте «безсердечним монстром, що зіпсував усе її життя». І боронь Боже сказати чого зайвого, тоді вже знайте - ця інформація тепер працює проти вас. Все, ви в пастці! Але, на щастя, італійський драматург Альдо Ніколаї знайшов вихід.

Початок о 18:00 годині.

Світлина від Франківський драмтеатр.

На завершення тижня, у неділю, 18 березня в приміщенні Театру Ляльок по вул. Незалежності, 10 (стометрівка) о 19:00 Новий театр покаже виставу "Абрикосовий рай".

Жіноча дружба - реальність чи вигадка? На перший погляд складно, правда?  Запрошуємо на перегляд вистави "Абрикосовий рай" аби знайти вже врешті-решт відповідь на це одвічне питання.

Світлина від НОВИЙ ТЕАТР.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!