Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 10 до 15 квітня.

У вівторок, 10 квітня о 18.00 год. франківців запрошують в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "За дверима бажань".

Що буде, якщо ніколи не зачиняти двері в квартиру? Ясна річ, рано чи пізно квартиру «почистять»… А якщо з найціннішого в квартирі лише …гнилий кран? Ну, тоді рано чи пізно в квартиру через гостинно прочинені двері ввійде…ЩАСТЯ! 

60-літня Анастасія вирішила, що 70-літній Мальвіні, мабуть, давно час заміж і зателефонувала у шлюбне агенство «Єлена та Паріс». Але щось пішло не так …а набагато ВЕСЕЛІШЕ! Дві бабульки-хихотульки, гнилий кран та Уільям Шекспір перетворять будень на свято, а стару квартиру на фабрику мрій, де збуваються найсокровенніші бажання!

Не менш театральною буде і середа, 11 квітня. Зокрема о 18.00 год. франківців запрошують в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "Той, хто платить".

В нашому світі – гроші вирішують все! А у світі Олександра – за гроші можна купити навіть… але не будемо розкривати інтригу! 

За предивним бажанням м’сьє Амількара і волею його тугого гаманця троє цілком чужих людей сплітаються тісними родинними узами, для того, щоб переконатися: є речі, які не продаються! 

Інтригуюча французька драмо-комедія Іва Жаміака про кохання і бухгалтерію примусить і замислитись і чимало посміятися!

У четвер, 12 квітня франківців запрошують на площу перед театром ім. Івана Франка, Незалежності 42. Саме тут о 13 годині стартує відкриття Мотосезону 2018.

Відкриття Мотосезону 2018

А вже увечері, о 18.00 год. у «Промприлад.Реновація» відбудеться презентація книжки «Архітектурні конкурси та конкурси розвитку територій: демократія в дії. Практичні рекомендації з організації та проведення».

Авторка видання — Ганна Бондар, архітекторка, мистецтвознавиця, в.о. головного архітектора Києва (2015-2016). Має багаторічний досвід в організації та проведенні архітектурних і містобудівних конкурсів. 

У книзі досліджено більше 30 архітектурних конкурсів, що відбулися в Україні у 2007–2017 рр. за ініціативи органів державної влади, місцевого самоврядування, приватних осіб і громадських організацій. Авторка аналізує українське законодавство, європейські принципи та методи організації конкурсів, а також подає рекомендації щодо реформування галузі відповідно до європейських директив.

Для шанувальників мистецтва о 18.00 год. в галереї «Асортиментна кімната», Промприлад.Реновація (Сахарова 23, завод Промприлад, 3 поверх, вхід по залізних сходах над прохідною) відбудеться відкриття виставки "Жінки про жінок".

Також о 18.00 год. франківців запрошують в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "Дуже проста історія".

Пропонуємо вам подивитися на світ людей очима тварин. Люди - то такі істоти, котрі завжди все ускладнюють. Дарина дізнається про свою незаплановану вагітність від сина найбільшого на селі п'яниці, втім дуже коханого нею, добропорядного Олексія. Батьки, звичайно, проти. Отже, майбутня дитина визнана на сімейній нараді зайвим членом суспільства. А тварини на фермі - вагітна корова Зіронька, кобила Сестричка, пес Бровко, свиня і півень - зібрали свою нараду і вирішили за будь-яку ціну врятувати ще ненароджене "теля", "лоша", "цуценя", ну тобто - дитя Даринки...

Поспішайте жити, поспішайте сміятись і плакати! Найсильніші емоції в найпростішій історії!

У п'ятницю, 13 квітня о 18.00 год. франківців запрошують в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "Кохання з присмаком дощу".

Він і Вона давно шукають одне одного, але бачаться лише уві сні, зустрітися в реальному житті їм не вдається. 

То що ж вони оберуть - реальне життя, в якому безнадійно приречені безкінечно шукати одне одного 

Чи щасливе життя разом у солодкому сні про кохання? 

А може сила їхнього кохання виявиться потужнішою за нещадну іронію долі? 

Важко щось передбачити, адже це Габріель Гарсія Маркес і його "магічний реалізм".

В суботу, 14 квітня о 16.00 год. на стадіоні «Рух» відбудеться матч 22 туру чемпіонату України з футболу серед команд 2 ліги, в якому зустрінуться «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Арсенал Київщина» (Біла Церква).

Цього ж дня о 17.00 год. Промприлад.Реновація (Сахарова 23, завод Промприлад, 3 поверх, вхід по залізних сходах над прохідною) розпочнеться Вечір пам’яті Федота.

Вечір пам’яті Федота - це музичний марафон та концерт зі знаковим лайн-апом, створений низкою людей та колективів, які хочуть переосмислити та зберегти пам’ять про творчість франківського музиканта Федота (Андрія Федотова). В цей вечір в Парасольковому цеху на ревіталізованих площах Промприлад.Реновація буде грати хороша музика, демонструватимуться особливі мультимедійні матеріали та говоритимуться важливі слова. А що найважливіше - це буде майже 6 годин того музичного Івано-Франківська, на формування якого вплинула творчість та особистість Федота. 

Федот (Андрій Федотов) - український музикант та радіоведучий, вокалість та один із засновників гурту Familia Perkalaba та інших музичних колективів («Перкалабські придатки», BuhNay (Бухнай), Ґоґодзи Ґанскі). 2 квітня 2017 року Федот помер в Івано-Франківську. 

В цей вечір для вас, для Федота та для себе гратимуть:
- Шотурма і Юрців
- Lumara.Urban
- Рура
- Орбахоса
- KONADA
- Ґоґодзи Ґанскі
- Пенсія
- Familia Perkalaba

Світлина від Агенція освітніх та культурних івентів ІНШІ.

Надвечір, о 18.00 год. шанувальників мистецтва запрошують в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "Змішані почуття".

Кращі роки життя, перспективи та кращі почуття – все у минулому… Принаймні саме так думає Крістіна Мільман, оглядаючи спаковані валізи та роздаючи робітникам останні настанови щодо виносу меблів з квартири. Вона переїздить у небуття. У голові та квартирі повний безлад, котрий чудово доповнить Герман Льюіс, у якого кардинально інше бачення майбутнього та… нестерпний характер. Отож, на Вас чекає справжній вибух почуттів у світлій комедії про світло в кінці тунелю!

На завершення тижня, у неділю, 15 квітня о 18.00 год. франківців запрошують в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "Любов до гробу".

Неймовірна жінка вміє наповнити життя чоловіка, якого кохає. Вона щедра, пристрасна. Вона віддає всю себе цілковито. Від неї нікуди не дітися. Якщо ви намагаєтеся бути терплячим, вас звинувачують у холодності. Якщо ви відмовчуєтеся у відповідь на провокації, то ви автоматично стаєте «безсердечним монстром, що зіпсував усе її життя». І боронь Боже сказати чого зайвого, тоді вже знайте - ця інформація тепер працює проти вас. Все, ви в пастці! Але, на щастя, італійський драматург Альдо Ніколаї знайшов вихід. Попереджаємо, метод негуманний, тому секретний. Після перегляду прохання не розголошувати. ;)