Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 14 до 20 травня.

Зокрема, у вівторок, 15 травня о 18:30 в університеті короля Данила відбудеться медитація для початківців.

Медитація допомагає не тільки розслабитися, збалансуватися та відновити гармонію, але й глибше пізнати себе та інших, почати краще відчувати навколишній світ, отримати істинні знання та природню мудрість, відкрити творчий потенціал та найкращі якості, дані нам від народження. 

Світлина від Медитація та сахаджа йога/ Івано-Франківськ.

Цього ж дня, з 19:00 у науковому містечку "Нова енергія" говоритимуть про освіту в Австрії та Німеччині: стопами Моцарта та Ейнштейна.

Спікери розкажуть про життя в цих країнах, університети, можливості навчання і роботи. Покажемо, як виглядає студентське життя, комфортні гуртожитки, студентські проекти та вечірки. Опишемо покроковий процес успішного вступу. 

Світлина від Дивись Ширше: вища освіта в Австрії та Німеччині.

У середу, 16 травня о 19:00 в обласній філармонії покажуть виставу "Про що мовчать чоловіки"

«Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER» - це моноспектакль, у якому намагаються примиритися дві галактики, два простори – Чоловік та Жінка. Глядач, сміючись від початку до завершення вистави, під завісу виявляє, що легко відповів для себе на запитання «Як змиритися та ужитися зі своєю другою половинкою?». Не дарма «Дикун» настільки відомий та популярний у всьому світі!

Світлина від Франківський драмтеатр.

У четвер, 17 травня о 19:00 в MetaLab відбудеться показ фільму та розмова «Громадянка Джейн»: кіно і розмова.

Джейн Джейкобс — без цього імені важко уявити не тільки Мангеттен, Нью-Йорк, Америку, а весь сучасний урбаністичний процес. Авторку фундаментальної праці «Смерть і життя славетних американських міст» (The Death and Life of Great American Cities) вважають засновницею «нового урбанізму», засади якого продовжують впливати на дискурс про місто й дотепер. Документальний фільм «Громадянка Джейн: Боротьба за місто» (Citizen Jane: Battle for the City, 2017) розповідає про Джейн Джейкобс та її протистояння з «генеральним архітектором і королем містобудування» Нью-Йорка Робертом Мозесом у 1960-х роках, що мало визначити майбутнє нижнього Мангеттена.

Світлина від MetaLab.
У п'ятницю, 18 травня о 16:00 у драмтеатрі відбудеться благодійний концерт "Сильні духом".

Івано-Франківська міська асоціація учасників АТО організовує благодійний концерт "Сильні духом" на підтримку поранених бійців Дземана Романа та Радіонова Олега. В рамках благодійного концерту для Вас виступатимуть фронтмен гурту " Цвіт кульбаби" Василь Марущак, гурт " Будьмо", Василь Михайлович та Вікторія Ватащук.

Світлина від Міська Асоціація учасників АТО.

У суботу, 19 травня о 08:30 біля входу у міський парк з вулиці Чорновола стартує відкритий забіг Frankivsk runday.

runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігаюьб або ходять 5 кілометрів. Як взяти участь:Зареєструватися на сайті. Роздрукувати та взяти з собою на забіг свій унікальний QR-код.

Світлина від Frankivsk runday.

Цього ж дня, з 10:00 стартує "День вуличної музики".

Щороку у третю суботу травня на вулиці своїх міст виходять сотні музикантів професіоналів та аматорів, які грають і співають свою музику. 19 травня 2018 року в Івано-Франківську, інших містах України вже вп'яте відбудеться День Вуличної Музики. 

Світлина від День Вуличної Музики Івано-Франківськ.

На завершення суботи о 20:00 у драмтеарті покажуть прем'єру вистави "Модільяні".

Історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амедео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм.За словами головного режисера постанвки Ростислава Держипільського, це вистава про абсолютного генія, справжнє кохання, безумовну жертовність і частину божевілля в кожному з нас.

Світлина від Франківський драмтеатр.