Вистави та презетації: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 13 до 19 серпня.

У вівторок, 14 серпня о 19-й на Німецькому озері розпочнеться Вікрите Бігове тренування. Цього разу франківців вчитиме бігати тренер Володимир Юрчук.

Світлина від Frankivsk Half Marathon.

Захід пройде у рамках підготовки до Франківського Півмарафону (Frankivsk Half Marathon’2018), що відбудеться в місті 23 вересня. Взяти участь у відкритих бігових тренуваннях можуть усі охочі, незалежно від віку або спортивного досвіду (від новачків до досвідчених бігунів)

У середу, 15 серпня з 10-ї до 12-ї в "Освітньому експериментальному цеху «Дрібнота» (Промприлад.Реновація, Сахарова 23) пройде Майстер-клас з ліпки глиною для дітей.

Світлина від Дрібнота.

Вартість 110 гривень. Зареєструватись можна за посиланням.

О 15-й в Івано-Франківському краєзнавчому музеї розпочнеться виставка живопису Леоніда Гопанчука

Світлина від Івано-Франківський краєзнавчий музей.

Леонід Гопанчук – автор масштабного мистецького проекту «Святині України-Руси». Художник створив серію полотен, якими активно пропагував повернення українців до національних святинь. 

Творчість цього відомого самобутнього українського майстра пензля представлена в каталозі «Мистецтво України ХХ століття» та Енциклопедії сучасної України. Роботи знаходяться в приватних колекціях двадцяти країн світу. 

У четвер, 16 серпня в кінотеатрі "Люм'єр" розпочнеться показ української трагікомедії "Гірська жінка на війні". 

Сюжет: 50-річна Хатла оголошує війну місцевому алюмінієвому заводу, який загрожує екології. Вона ризикує всім, щоб захистити ісландські передгір'я – але ситуація змінюється, коли в її житті з'являється дівчинка-сирота.

Варто зауважити, що світова прем'єра стрічки пройшла в рамках «Тижня критики» Каннського кінофестивалю, де фільм отримав три премії: авторську нагороду Prix SACD за музику, глядацький приз Prix du Public та єдину державну премію фестивалю – Grand Rail d'Or, символічну нагороду від асоціації залізничників-кінематографістів.

Також фільм удостоївся призу від асоціації Cinécole – Coup de Coeur, який присуджується викладачами та студентами французьких вишів одному з 11 фільмів програми Каннського кінофестивалю.

В Україні «Гірська жінка: на війні» став фільмом відкриття Одеського кінофестивалю.

У суботу, 18 серпня в міському парку стартує Відкритий 5km забіг Frankivsk runday! Початок о 08:00 біля входу в парк. Участь безкоштовна.

Світлина від Frankivsk runday.

runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів.

Як взяти участь: Зареєструватися на сайті: http: runday.org/ua/register/
Роздрукувати та взяти з собою на забіг свій унікальний QR-код
Прийти на будь-яку локацію в суботу зранку та бігти :)

Також традиційно щонеділі о 12-й біля Ратуші стартує безкоштовна екскурсія Івано-Франківськом. Старт зі сторони туристично-інформаційного центру.

О 17:00 на вулиці Курбаса відбудеться вже традиційний "Квадрат Курбаса".

"Квадрат Курбаса" - це культурне, розважальне, мистецьке дійство, яке відбувається просто неба. Мета проекту показати, що Івано-Франківськ- самобутнє і цікаве місто, яке вміє дивувати креативними подіями. Цього року організатори обіцяють ще більше мистецтва, море корисної та цікавої інформації, несподівані колаборації та нові формати зустрічей.

Світлина від Квадрат Курбаса.