Вистави та виставки: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, зустрічі, або ж виставки. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 2 до 7 січня.

Зокрема у вівторок, 2 січня о 16.00 год. у Виставковому залі Національної спілки художників України, Незалежності 53 відбудеться урочисте відкриття Обласної Різдвяної виставки.

Обласна Різдвяна виставка

Цього ж дня о 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "Заробітчанки або Мамо, повернись…"

Вигаданий світ примарного благополуччя манить відкритими шляхами, безмежними можливостями та розкошами "справжнього" життя... Заманює туди, де шляхи перетворюються на манівці, праця – на дим, можливості - на безвихідь. А життя...позбувається сенсу. Сповідь семи заробітчанок, відкриє правду про тисячі їм подібних. Вони шукали щастя... А може щастя і сенс життя: просто бути там, де ти потрібен...

Вистава

У середу, 3 січня о 15.00 год. в Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї, Галицька 4А відбудеться відкриття виставки Наталії Федоришин "Мішанка".

Виставка об"єднала у собі абстракції, сюрреалістичні портрети, розписи на склі, натюрморти та пленерні роботи. Кожен глядач знайде тут "своє" рідне полотно.

Виставка Наталії Федоришин

О 18.00 год. франківців запрошують в Театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "Кастинг, або Хто хотів Люстрації?".

Сучасна, відверта, провокативна і шокуюча вистава про соціальний відбір! (16+) Вистава, яка не дає відповідей, але ставить запитання: На що ми готові піти заради бажаних благ? Де межа, за якою починається компроміс із совістю та гідністю? На які приниження готова йти людина заради того, щоб бути відібраною до «топ» суспільства? Герой вистави "Кастинг" не бажає підкорятися системі, але цей протест і стає тим самим брендом, який шукають рекрутери… Вистава йде двома мовами: російською та українською. За допомогою такого інструменту як мова, режисер демонструє притаманну людині схильність робити вибір на користь масового і модного. Ситуація двомовності в Україні історично існувала не одне століття: польська це була мова, чи російська, чи якась інша – заради отримання вищого статусу суспільство завжди обирало «привладну» мову. Ця проблема, на думку режисера, є гострою у нашому суспільстві і тепер. Вистава вразить поєднанням легкого розважального сюжету з гостротою одкровення про тотальний контроль і особисту відповідальність кожного за все, що відбувається довкола.

Вистава

У четвер, 4 січня о 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "Шлюха".

У життя Романа Віталійовича, як винагорода за роки страждань у шлюбі з нестерпною жінкою, нарешті прийшло справжнє кохання. Здається, ніщо не може стати на заваді взаємним почуттям молодих людей, та, виявляється, є дещо сильніше від найсильнішого кохання.

Вистава

У п'ятницю, 5 січня о 15.00 год. в Фортечна галерея "Бастіон", пров.Фортечний 1 відбудеться відкриття виставки живопису "Різдвяна феєрія".

Виставка живопису

Цього ж дня о 18.00 год. франківців запрошують в Театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на перегляд вистави "На західному фронті без перемін".

Драма за однойменним романом Е.М.Ремарка про події 1917-1918 років у Німеччині. Пронизлива і відверта історія про "втрачене покоління".

Результат пошуку зображень за запитом