Як цікаво провести тиждень в Івано-Франківську. Перелік подій


Свята наближаються. Тож цього тижня франківці матимуть нагоду відвідати виставки, презентації та ярмарки.

Щоб ви нічого не пропустили, кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події, які відбуватимуться у нашому місті цього тижня - з 16 до 22 грудня.

Зокрема, в понеділок, 16 грудня о 18:30 у просторі “Вдома” (вул.Галицька, 29, 3 поверх - біля Ратуші, вхід за рогом від Аромакави, навпроти входу в готель Атріум) відбудеться дискусія "Освіта та релігія: здорові цінності чи дискримінація".

Чи обов'язкова у світській державі християнська етика в школах? Чи не порушує вона права інших релігійних конфесій, таким чином дискримінуючи їх? Як уживаються релігійність зі світськістю у різних організаціях, наприклад у Пласті? Як уникнути “іншування” дитини, родина якої належить до релігії, відмінної від превалюючої в громаді? Як родині, що не практикує релігійні традиції, дати дитині об’єктивну інформацію та право вибору? Ці та інші питання піднімуть на дискусії “Освіта та релігія: здорові цінності чи дискримінація”.

Вхід на подію безкоштовний за попередньою реєстрацією.  

Світлина від Дом4824.

У вівторок, 17 грудня о 12.00 год. у Фортечна галерея"Бастіон" відкриється Фотовиставка "Краса не має віку! 2 сезон".

На підтримку першого в Україні соціального проєкту STAY - ОНУКИ! Метою даного проєкту є привернення уваги жителів нашого міста до проблематики людей похилого віку. Зокрема, в Івано-Франківський геріатричний пансіонат перебуває біля 170 мешканців. Найбільша їхня потреба — це увага та спілкування!

На відкритті фотовиставки будуть присутні й моделі — підопічні Івано-Франківський геріатричний пансіонат.

Світлина від STAY - ОНУКИ.

А вже о 18.00  (3 поверх інноваційного центру «Промприлад. Реновація»), вул. Академіка Сахарова, 23) відбудеться відкриття мистецької виставки «Ким я є» в галереї «Детектор».

Виставка діятиме до 21 грудня 2019 року (з 12.00 до 20.00). Вхід вільний.

Ви зможете почути історії українців про стереотипи; відчути, як українці повертаються додому із заробітків; побачити, в яких рамках ми знаходимося та як з них вийти; зрозуміти, що саме нас усіх об’єднує.

Митці розкривають самоідентифікацію українців через свої роботи. Бо ми схильні вірити в стереотипи та формувати їх серед свого оточення. Іноді це призводить до взаємної нетерпимості, ярликів «східняк»/«западенець» та почуття регіональної вищості. Хочемо, щоб українці більше знали про те, що їх об’єднує.

Результат пошуку зображень за запитом

Цього ж дня о 19.00 год. в Urban Space 100 відбудеться лекція "Цілі 2020: Як перетворити записане у реальність". Вхід вільний.

Уже декілька років тема постановки цілей є найбільш актуальною, адже кожен, хто займається саморозвитком, потребує чіткого плану, щоб отримати більше від себе і від світу. Однак, дуже часто написане так і залишається написаним, а процес досягнення цілей більше схожий на випадкові дії, а не чітко продумані кроки. Про те, як правильно планувати, досягати і ефективно прожити 2020 рік поговоримо на заході «Цілі 2020: Як перетворити записане у реальність».

Реєстрація.

Світлина від Urban Space 100.

В суботу, 21 грудня о 9.00 год. у Спортивному комплексі "Олімп" відбудеться новорічний турнір з дзюдо.

Світлина від Федерація дзюдо Івано-Франківська.

А вже о 12.00 год маленьких франківців запрошують в Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки на прем'єру вистави "Катрусине Різдво".

…Переддень Різдва. Для маленької дівчинки Катрусі це свято особливе – вона народилася в різдвяну ніч.
Але зараз дівчинка сумує: її тато помер, мама хворіє. Щоб якось вижити у складній життєвій ситуації, вони продали все, що можна. Тільки у дитини залишився єдиний і найдорожчий подарунок від татуся – лялька Соня. Катруся дуже любить цю ляльку і дорожить нею. Проте іншого виходу немає, дівчинка вирішує ляльку продати…
Музична різдвяна казочка для сімейного перегляду. Світла, добра та зворушлива історія, яка не залишить байдужими ні дорослого, ні дитину.

Світлина від Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки.

О 13.00 год франківців і гостей міста запрошують на Міжнародний благодійний ярмарок "Різдвяний смаколик міста".

Він працюватиме з 13.00 до 15.00 год на Вічевому майдані у будиночках біля ялинки за участю гостей з Америки, Азербайджану, Італії та інших країн світу.

Всі охочі зможуть скуштувати різдвяну українську випічку (пампухи, пряники, тістечка, узвар, карпатські чай та багато іншого), а також спробувати різдвяні смаколики інших країн. Виручені кошти підуть на лікування онкохворих дітей та інші благодійні справи!

Світлина від Руслан Марцінків.

На завершення дня, о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі покажуть виставу-комедію "Таксист-2, або Кохання на швидкості".

16 років по тому. Мазунчик долі "занадто одружений таксист" Джон Сміт і досі живе у щасливих шлюбах з двома чарівними дружинами. Так, напевно, тривало б і надалі, якби не клятий Інтернет і злощасний винахід Марка Цукерберга.

Хочете знати що сталося? Чому геніальна схема чесного двоєженця опинилася на межі провалу? Як буде виплутуватися з цього рейваху досвідчений махінатор? То заходьте на гостину до Смітів і подивіться самі.

Світлина від Франківський драмтеатр.

У неділю, 22 грудня о 13.00 год. юних франківців запрошують у РобоклубІФ (Сахарова, 23. Промприлад) на майстер-клас "Новорічна LED-листівка".

Навіть маленькі подарунки зроблять будь-яке свято особливим! Особливо, якщо вони виготовлені своїми руками! Тож запрошуємо дітей від 8 років на майстер-клас «Новорічна LED-листівка»!

22 грудня у Робоклубі відбудеться грандіозна підготовка до свят: учасники воркшопу створять креативні та унікальні LED-листівки у подарунок для найрідніших! А тепле какао зігріє та додасть енергії кожній дитині на весь день!

Реєстрація за номерами телефону: 0995439522 / 0985645211 або посиланням

Вартість складає 175 гривень, для учасників Робоклубу – знижка 10%.

Світлина від РобоклубІФ.