Як франківські медзаклади готуються до реформи


Івано-франківські медзаклади готуються до другої хвилі трансформації системи охорони здоров'я та впровадження програми медичних гарантій.

Про це на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповіла начальниця управління охорони здоров'я МВК Марія Бойко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як відомо, до 1 квітня медичні заклади мають виконати всі вимоги.

"Наші медзаклади зараз насправді краще готові до медичної реформи, аніж Національна служба здоров'я", - зауважила Бойко.

За її словами, з 1 квітня має стартувати підписання угод з закладами, які надають амбулаторну стаціонарну допомогу. Загалом є 27 пакетів різних медичних послуг, які можуть бути запатентовані у всіх медзакладах України. 

"Вже є укладений догорів з НСЗУ та центром медичної первинної допомоги на первинну медичну допомогу. Інші заклади подають свої пропозиції", - додає медик.

Читайте також: Скільки і за що іванофранківцям доведеться платити в медичних закладах

Посадовиця повідомила, що під час подачі заявок система зависає, тому операторам, які подають пропозиції доводиться працювати вдома та у вихідні дні.

«У нас є набагато більше не вирішених проблем, аніж би мало бути на сьогодні», - каже Бойко.

Частково заклади отримали ліцензії на медичну практику та роботу з наркотичними речовинами та частково виконано комп’ютеризацію.

Зокрема, міська клінічна лікарня №1 має прийнятих 10 з 1 можливих пакетів. Це – стаціонарна медична допомога хірургічним пацієнтам, стаціонарна медична допомога нехірургічним хворим, гістероскопія, бронхоскопія, фіброгастроскопія, цистосокопія, колоноскопія, паліативна допомога, медична реабілітація пацієнтам з хворобами опорно-рухової системи, медична реабілітація пацієнтам з хворобами нервової системи, допомога пацієнтам з мозковими інсультами.

Також завершують підготовку документів до контрактування міський клінічний перинатальний центр, вони продають 6 пакетів. А також центральна міська клінічна лікарня – 11 пакетів.

КНП Міська стоматологічна поліклініка має пакет амбулаторно-поліклінічної медичної допомоги, а Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги має прийняті пакети на амбулаторно-поліклінічну допомогу та мамографію. Також готуються пропозиції на пакет медичної реабілітації пацієнтів з хворобами опорно-рухової системи та медичної реабілітації пацієнтів з хворобами нервової системи.

Міська дитяча клінічна лікарня має 5 пакетів — стаціонарна допомога нехірургічним хворим, амбулаторно-поліклінічна медична допомога, медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та хворим упродовж трьох перших років життя, медична реабілітація пацієнтів з хворобами опорно-рухової системи та медична реабілітація пацієнтів з хворобами нервової системи.

До теми: Виграє пацієнт: 63 медзаклади Прикарпаття працюватимуть по-новому

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!