Як голосували нардепи з Прикарпаття за введення військового стану


Сьогодні, 26 листопада, Верховна Рада на позачерговому засіданні розглянула питання введення в Україні воєнного стану.

Рішення ввести воєнний стан прийняла Рада національної безпеки і оборони України після того, як 25 листопада російський спецназ атакував три катери ВМС України. У результаті цієї агресії росіяни захопили у полон 23 українських моряків.

Воєнний стан діятиме в Україні з 9:00 28 листопада 2018 року по 25 грудня 2018 року.

Під час виступу у Верховній Раді президент Петро Порошенко заявив, що воєнний стан буде введено на 30 днів у низці областей, які межують з Росією, окупованим Кримом та невизнаним Придністров’ям. Зокрема, йдеться про Вінницьку, Луганську, Донецьку, Миколаївську, Одеську, Сумську, Харківську, Чернігівську, Херсонську області, а також у внутрішніх водах азов-керченської акваторії. Втім, військовий стан почне діяти тільки за умови реального сухопутного вторгнення Росії.

За відповідне рішення проголосували 276 з 330 присутніх нардепів. Варто зауважити, що не всі прикарпатські обранці підтримали введення військового стану. Як видно з результатів поіменного голосування на сайті ВР, троє обранців від Івано-Франкіщини не захотіли приймати жодного рішення, пише кореспондентка Бліц-Інфо.

Відтак, Михайло Довбенко, Юрій Соловей, Анатолій Матвієнко, Анатолій Дирів, Юрій Тимошенко, Володимир Шкварилюк та Андрій Іванчук проголосували "За".

Водночас брати Олександр і Віктор Шевченки та Юрій Дерев'янко вирішили не голосувати взагалі.

Слід зауважити, ще 30 народних депутатів проголосували ""Проти". Серед них - Тарута, Бойко, Купрій, Льовочкін та 21 депутат від фракції "Опозиційний блок".