Як Івано-Франківськ відзначатиме День спорту


Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. Цьогоріч свято припадає на 14 вересня.

За словами директора департаменту молоді і спорту Віталія Матешка, в Івано-Франківську заплановано багато цікавих заходів. Про це чиновник сказав під час оперативної наради в міського голови.

Зокрема, 4 вересня в місті відбудеться Всеукраїнський дитячий турнір з тенісу.

Також запланований шаховий і шашковий турнір. Якщо буде гарна погода, його проведуть під відкритим небом.

13-14 вересня на стадіоні Хет-трик відбудеться футбольний фестиваль "Грають всі".

Також вперше відбудеться турнір з волейболу серед жінок ім.Степана Вовка. А 14 вересня на Площі Ринок найсильніші чоловіки змагатимуться в Богатирському турнірі.

"Цього року ми вирішили спробувати нову локацію для урочистостей. Зокрема в Палаці Потоцьких відбудеться відкриття свята, нагородження, буде дитяча локація і локація для дітей і доросли для стрільби з пневматичної зброї", - розповів Матешко.

Також, на площі Франка 14 вересня о 12 годині скейтери та представники інших екстремальних видів спорту покажуть свою майстерність.

Міський голова поцікавився у начальника комунального департаменту, коли вже завершать облаштування скейтпарку на міському озері. Михайло Смушак сказав, що до кінця вересня роботи мали б завершити.