Як іванофранківцям перейти на індивідуальне опалення


Кількість мешканців Івано-Франківська, які хочуть відмовитись від централізованого опалення суттєво збільшилась. Однак, досі не всі франківці знають, як перейти на індивідуальне.

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо директор департаменту комунальної політики Михайло Смушак пояснив, що є два варіанти отримання дозволу на відключення від системи централізованого теплопостачання.

Перший - відключення будинком. Для цього потрібно зібрати підписи 75% мешканців, які проголосували за відключення. Окрема квартира теж може отримати дозвіл за умови, якщо 50% мешканців будинку є власниками індивідуального опалення. В Івано-Франківську вже є 80 будинків, які можуть претендувати на відключення від тепломереж в індивідуальному порядку. Перелік таких будинків нижче.

Михайло Смушак додає, що кількість охочих відмовитись від централізованого опалення зростає.

"Люди активно подають заявки на відключення від тепломереж. Бо раніше треба було 100% згоди, і підписи важко зібрати, а 75% вже набагато легше. Люди користуються цим, поки не змінили законодавство",- пояснює головний комунальник.

Нагадаємо, для відключення потрібно звернутися в Центр надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська (вул. Незалежності 9) та отримати там зразок заяви. У разі створення ОСББ і укладення з теплопостачальною організацією договору колективного споживача.

До теми: Франківцям розповіли про способи відключення від центрального опалення

Чи може Івано-Франківськ відмовитися від централізованого опалення?