Як легко прокидатись навіть зимою: корисні поради


Мало хто отримує задоволення від ранніх пробуджень, а от взимку – це майже непосильне завдання. Адже на момент пробудження між 6 та 7 ранку на вулиці ще досі можуть світити нічні ліхтарі.

Проте, якщо дотримуватись нескладних правил, ви будете легко прокидатись щоранку і вам не знадобиться навіть будильник, пише 24 канал

1. Вивчіть свої біологічні ритми та дотримуйтесь оптимального режиму дня. Якщо вам простіше вирішувати складні питання зранку, робіть це до обіду. І навпаки, якщо відчуваєте прилив сил ввечері – саме тоді виконуйте складну роботу.

2. Лягайте спати в один і той же час. Тривалість сну повинна складати 7-8 годин – саме за цей час організм здатний відпочити. У випадку, якщо ви спите менше, то будете почувати себе в’ялим і сонним весь день. Якщо ж ви будете спати довше, то це теж не принесе бажаного результату. На жаль, "наспатися" наперед неможливо.

3. Перед сном не займайтесь активно спортом і надайте перевагу легкій вечері. Якщо цих правил не дотримуватись, то на вас може очікувати безсоння та нічні кошмари.

4. Протягом дня ви повинні бачити денне світло, а ближче до ночі навпаки – якомога менше перебувати при яскравому освітленні. Навіть просте читання електронної книги перед сном може погіршити його якість.

5. Змініть гучну і різку мелодію будильника на природну. Це може бути шум дощу або спів птахів.

Секрет легкого підйому і гарного самопочуття криється в правильній організації розпорядку дня, гармонії роботи і відпочинку, а також помірної фізичної активності.