Як мажоритарники з Прикарпаття голосували за закон про імпічмент


Депутати на засіданні у вівторок, 10 вересня, прийняли у цілому законопроект президента Володимира Зеленського про імпічмент.

Таке рішення підтримали 245 депутатів. Проти 73. Утримались 55. Закон підтримали 244 нардепи від "Слуги народу" і один позафракційний. 

Після прийняття закону у першому читанні частина депутатів просили дати час на ознайомлення з прийнятим законопроектом і внесення поправки і наполягли, щоб у другому читанні і в цілому закон розглядали на наступному засіданні. Однак Разумков таке прохання проігнорував.

Проект закону №1012 "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)" передбачає, що нардепи можуть усунути президента "виключно в разі вчинення ним державної зради або іншого злочину".

Підставою для ініціювання імпічменту є письмове подання, підписане більшістю народних депутатів. 

Цей документ має містити правове обґрунтування створення спеціальної тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме факт і обставини державної зради або іншого злочину, вчинених президентом. 

Кореспондентка Бліц-Інфо перевірила, як проголосували за це рішення обранці від Прикарпаття: Зіновій Андрійович - "За", Ігор Фріс - "За", Едуард Прощук - "За", Олександр Матусевич - "За", Володимир Тимофійчук - "За", Оксана Савчук - "Утрималась", Андрій Іванчук - "Відсутній".