Як нардепи від Прикарпаття голосували за закон про трансплантацію


Сьогодні, 17 травня Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров'я та трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людині".

"За" проголосували 255 нардепів. Цей документ дозволить впровадити систему трансплантології в Україні і запроваджує добровільну згоду на вилучення органів після смерті.

Тож, як йдеться у законопроекті, кожна повнолітня дієздатна особа може призначити собі представника, який після її смерті вирішить, чи можна вилучити з її тіла матеріали для трансплантації та/або виготовлення біоімплантатів. Якщо ж людина померла і за життя не повідомила, погоджується вона на посмертне донорство чи ні, і її представника нема у базі, тоді це питання вирішують її чоловік/дружина, або один з близьких родичів: діти, батьки, рідні брати та сестри. Водночас Укладати чи пропонувати договори купівлі-продажу анатомічних матеріалів людини, забороняється.

Бліц-Інфо перевірив, як нардепи від Прикарпаття голосували за такий важливий закон. Зокрема за даними сайту Верховної ради,  "за" проект рішення проголосували: Михайло Довбенко, Юрій Соловей, Анатолій МатвієнкоЮрій Бабій, Юрій ТимошенкоВолодимир Шкварилюк,  Анатолій ДирівОлександр Шевченко, Віктор Шевченко. 

Був відсутній у залі засідань і відповідно не голосував тільки позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко.