Як не стати жертвою шахраїв? Поради від прикарпатської поліції


Щодня мешканці Прикарпаття потраплять на гачок шахраїв.

Правоохоронці Прикарпаття надають декілька порад для безпеки громадян:

1. Схема «Ваш родич у біді». Якщо Вам телефонують з повідомленням про те, що ваші близькі, родині чи знайомі потрапили у лихо або їх затримала поліція і вимагають кошти для вирішення проблеми, то ніколи не перераховуйте кошти на вимогу невідомих вам осіб, перевірте, де знаходяться ваші рідні та зателефонуйте одразу ж до поліції за телефоном «102».

2. Схема «Псевдобанківські працівники». Якщо Вам зателефонували чи надіслали sms-повідомлення з проханням повідомити свій пін-код чи активізувати картку, то у ніякому разі не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, пін-код або смс-код. Пам’ятайте, що працівники банку не мають права уточнювати особистісні дані у телефонному режимі.

Зберігайте спокій, зателефонуйте на офіційну гарячу лінію банку задля уточнення інформації.

3. Остерігайтесь поширеної схеми інтернет-шахрайства. Якщо Ви знайшли товар за низькою ціною в інтернеті і у Вас потребують повну передоплату, то пам’ятайте- основне правило покупок в інтернеті: передоплату вносіть тільки перевіреним продавцям, іншим оплачуйте товар після отримання.

Пам’ятайте, запорука Вашої безпеки-обережність, пильність та уважність. Якщо Ви стали жертвою шахраїв – телефонуйте до поліції за телефоном «102».

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.