Як одягтися на новорічний корпоратив: 5 правил дизайнера Vera Wang


Новорічний корпоратив дивна подія. Люди, з якими ви працюєте, бачать вас частіше за рідних, але на таку зустріч прийнято вдягатися урочисто.

Перш за все тому, що будні, хоч на один день, варто перетворити на свято.

Напередодні ви певно пройдетеся про магазинах. Перед тим як щось купувати – ознайомтеся з порадами, які дає дизайнер Віра Вонг (Vera Wang), пише УП.Життя.

Можливо, вам і не доведеться витрачатися на щось зовсім нове.

1. Подумайте, що ви будете там робити

Коли ви плануєте одяг на день, то зазвичай враховуєте прогноз погоди та маршрут на вечір (і, можливо, того з ким побачитеся, будьмо чесними).

Але Віра Вонг називає ще один фактор, який рідше враховується: що ви збираєтеся робити, там куди йдете.

Якщо там буде вечірка з танцями, чи захід з рухливими конкурсами, то жінці, наприклад, не варто вдягати надто вузьку спідницю, а чоловіку – класичний костюм.

Звичайно, у спортивному костюмі теж не треба приходити, – зручне не значить не елегантне.

2. Поводьтеся з верхнім одягом як з аксесуарами

Зазвичай корпоратив відбувається десь на нейтральній території – у ресторані, кафе чи клубі. Якщо туди ви будете їхати на авто чи таксі, то й назад добиратиметеся так само.

За таких умов Віра Вонг радить вдягнути зверху щось легке – піджак, кажет чи куртку, і не здавати це у гардероб.

Так, за словами дизайнера, ви отримаєте додаткову перевагу в регулюванні температури, необхідну при виході з приміщення на відкрите повітря. Згадайте корпоративи, навіть тим хто не курить, всередині вечора хочеться вийти на повітря із келихом.

В кінці ж вечора вам не доведеться стояти у черзі до гардеробу.

3. Не недооцінюйте трансформаційну потужність додаткових аксесуарів

Вам не до снаги готувати якийсь костюм, а тим більше спеціально купувати одяг? Не хочеться, то й не треба.

Жінкам дизайнер Віра Вонг радить зосередитися на трьох речах – ювелірних прикрасах, сумці та макіяжі. Навіть зовсім просте (наприклад, чорне) плаття можна урізноманітнити блискучими сережками у стилі "люстра".

"Візьміть каркасну сумочку (клач). Вам потрібен елемент із сильною формою, щоб грати проти суворого силуету одягу, і зверніть трохи більше уваги на волосся та макіяж", – радить експерт.

4. Костюмована вечірка – найкращий час для модних експериментів

Якщо ви не хочете вдягатися відьмочкою, снігуронькою чи ще якимось персонажем, але маєте грайливий настрій, то Віра Вонг радить поглянути по-новому на традиційні речі.

"Мені подобається пошаровість, – пояснює вона. – Плаття над спідницями або штанами виглядають просто та сучасно". І несподівано. Зі светра з широким горлом цілком можна зробити спідницю, грайливо зав'язавши позаду рукави.  

Вечірка також дає прекрасну можливість змішувати і підбирати текстури (наприклад, поєднуйте атлас із вовною – буде і красиво, і тепло).

5. Що б ви не одягнули, оберіть це самостійно

"Будьте собою", – головна порада дизайнерки для такого вечора.

Не вдягайте костюм та краватку, якщо вам хочеться їх зірвати з себе у перші ж хвилини корпоративу.

Жінкам давно пасують штани. Якщо так зручно, то не потрібно обирати плаття.